Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті проживає майже 3,5 тисяч переселениців з Донбасу (інфографіка)

-Реклама-spot_img
spot_img

Війна на Донбасі йде вже чотири роки, стільки ж окупований Росією півострів Крим. Рятуючись від обстрілів, руйнувань і переслідувань, сотні тисяч українців були змушені залишити свої домівки. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.
 
Станом на кінець грудня в Україні зареєстровано майже 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з окупованих територій. Це майже на 5,5 тисяч більше, ніж у листопаді. Найбільше переселенців і досі мешкають у Донецькій області – 541 тисяча 37 осіб (порівняно з листопадом кількість зросла більш ніж на 4,5 тисячі). На другому місці залишається Луганська область – 269 тисяч 639 переселенців, на третьому – Харківська (121 тисяча 548 ВПЛ). При цьому в Харківській області порівняно з листопадом кількість переселенців зменшилася, пише Слово і діло. 
 
Загалом із початку 2017 року кількість переселенців в Україні знизилася на 156 тисяч 874 особи. Відповідно, скоротилася й сума матеріальної допомоги, яка надається для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. У 2016 році на це було виділено 229,6 мільйона гривень, а в 2017-му – 218,9 мільйона гривень.
Результат пошуку зображень за запитом "переселенці зі сходу"
Цікаво, що в Донецькій області сума виплат зросла до 56,3 мільйона гривень, зросла також у Дніпропетровській – до 18,6 мільйона гривень, Київській – до 16,1 мільйона гривень та Івано-Франківській областях – до 1,5 мільйона гривень. В інших регіонах України, в тому числі й у столиці, сума матеріальних виплат для переселенців знизилася (в Чернівецькій області залишилася без змін).
 
Детальніше – на інфографіках.
 
На Прикарпатті проживає майже 3,5 тисяч переселениців з Донбасу (інфографіка)

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Орися Корчун
Орися Корчун
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф. Журналіст-фрілансер. Випускник Національного університету імені Тараса Шевченка 2009 року.

1 коментар

  1. Реально більше до десять тисяч. Це потужна база для формування пятої колони. І є в них причини бути не задоволеними, не тільки через те що довелося виїзджати з рідної землі на чужину. Але тому що їм тепер забороняють спілкуватися рідною мовою, не дають відвідувати православні храми, бо вони на Прикапатті під забороною. Ну і відношення місцевого населення, обзивають сепарами і терористами. Зрозуміло що це все налаштовує проти

Comments are closed.

-Реклама-
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні