Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Цікаві факти біографії можливого директора Департаменту містобудування ОДА Володимира Рачкевича

-Реклама-spot_img
spot_img

Переможцем конкурсу на посаду директора Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА став Володимир Степанович Рачкевич.
Результат пошуку зображень за запитом "Володимир Рачкевич"
 
Перед призначенням на посаду він пройде спеціальну перевірку. Команда інформаційного порталу «Побудовано Івано-Франківську» вирішила провести свою перевірку і з’ясувати «чим живе і дихає» потенційний керівник Департамента, пишуть Версії з посиланням на Побудовано.
Наразі Володимир Рачкевич обіймає посаду начальника філії “Мостова експлуатаційна дільниця” Дочірного підприємства “Івано-Франківський облавтодор”.
За інформацією з електронної декларації на сайті НАЗК, пан Володимир проживає в селі Чукалівка, Тисменецького району. Його декларація зареєстрована 11 січня, за два тижні до перемоги в конкурсі. Серед найближчих родичів в декларації Радкевич вказав тільки свою дружину – Рачкевич Ганну Корніївну.
Як і прийнято серед більшості українських чиновників, власного майна він немає. Дві земельні ділянки загальною площею 1800 м2, житловий будинок на 160 м2 та Nissan Tilda 2009-го року випуску – усе записано на дружину.
Окрім роботи на державницьких посадах, пан Рачкевич має відношення й до мінімум до двох фірм. Перша з них – ПП “РВС-ІФ”. Згідно даних аналітичної платформи youcontrol, Рачкевич Володимир Степанович був на посаді керівника цього підприємства з 30 березня 2005р. по 4 травня того ж року. В травні його змінив теперішній керівник – Рачкевич Руслан Володимирович.
Навряд чи це просто співпадіння імен і прізвищ. Найімовірніше, що наразі цим підприємство офіційно керує син майбутнього голови Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА. Цікаво, тоді чому його чиновник забув вказати в декларації? Адже, туди слід вписувати навіть повнолітніх дітей декларанта. Невже пан Володимир хотів приховати свого сина і зв’язок до ПП “РВС-ІФ”?
Ще один цікавий «збіг обставин»: основним видом діяльності фірми сина начальника філії “Мостова експлуатаційна дільниця” дочірнього підприємства “Івано-Франківський облавтодор” є саме будівництво мостів і тунелів.
Окрім цього, підприємство займається будівництвом житлових та інших споруд, а також здійснює діяльність та надає консультації у сфері інжинірингу, геології та геодезії. Те ж доволі корисні сфери діяльності. Особливо, якщо врахувати, що пан Володимир Рачкевич свого часу був головою  Івано-Франківського облавтодору, та служби автомобільних доріг в нашій області. На жаль, ми не можемо впевнено стверджувати, чи мали якісь зв’язки бізнес сина, та чиновницька кар’єра батька. Але в нашій державі можливо все.
Друге підприємство – це ТОВ “Карпатмістбуд”. Тут Рачкевич Володимир Степанович зареєстрований як керівник з 9 грудня 2017р., і перебуває на цій посаді по даний час.
Однак, у своїй декларації, поданій 11 січня 2018р. Володимир Рачкевич вказує, що він є начальником філії”Мостова експлуатаційна дільниця” Дочірного підприємства “Івано-Франківський облавтодор”. З цього випливає, що Володимир Степанович уже майже два місяці сувміщає роботу начальника філії державного підприємства та керівну посаду у приватній фірмі.
Засновниками “Карпатмістбуд”є одразу троє осіб: Боднарчук Олександр Тадейович, Королю Степан Зеновійович та Цап’юк Богдан Володимирович.
До речі, сама компанія зареєстрована зовсім недавно – 5 грудня попереднього року. Тобто трохи більше ніж за місяць до того, як пан Володимир став переможцем конкурсу на посаду. Своїм «традиціям» пан Володимир не зраджує, бо основним видом діяльності цієї фірми теж є будівництво мостів та тунелей. Окрім цього молода і перспективна фірма буде займатися будівництвом житлових та інших будівель, доріг, автострад , трубопроводів та будівельно-монтажними роботами.
Якщо ж Володимир Рачкевич таки пройде перевірку та стане директором Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації, то йому доведеться розпрощатися з керівництвом ТОВ «Карпатмістбуд». Але це не стане великою втратою. Погодьтеся, доволі зручно займатися широким спектром будівельних робіт і мати в друзях колишнього керівника своєї фірми, що тепер обіймає керівну посаду в профільному департаменті ОДА.
До речі, імовірний директор Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА був фігурантом декількох судових проваджень. У двох справах на Володимира Рачкевича, як на начальника філії “Мостова експлуатаційна дільниця”, накладено адміністративне стягнення у зв’язку з несвоєчасними виплатами заробітної плати.
Команда інформаційного порталу «Побудовано Івано-Франківську» з нетерпінням очікуватиме результати спеціальної перевірки переможця конкурсу.
 
ДЛЯ ДОВІДКИ:
Рачкевич Володимир Степанович народився 20 жовтня 1957 року в м. Чортків Тернопільської області. Освіта вища – закінчив у 1980 році Львівський політехнічний інститут за спеціальністю «Автомобільні шляхи».
1980 – 2000 рр. – працював на посадах інженера, виконроба, головного інженера в мостовому ремонтно-будівельному управлінні №1 Івано-Франківського обласного управління з будівництва, ремонту й експлуатації автомобільних доріг;
2000 – 2002 рр. – головний інженер Івано-Франківського об’єднання дорожніх державних підприємств;
2002 – 2007 рр. – головний інженер Дочірнього підприємства «Івано-Франківський облавтодор»;
2007 – 2013 рр. – директор Дочірнього підприємства «Івано-Франківський облавтодор»;
2013 – 2014 рр. – начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області;
З квітня 2014р. – начальник філії “Мостова експлуатаційна дільниця” Дочірного підприємства “Івано-Франківський облавтодор”;
З грудня 2017р. – керівник ТОВ “Карпатмістбуд”.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Орися Корчун
Орися Корчун
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф. Журналіст-фрілансер. Випускник Національного університету імені Тараса Шевченка 2009 року.

4 КОМЕНТАРІ

  1. Так, згідний з Гостем на 100 %. Цей досвідчений корупціонер зараз створив цілу схему відмивання коштів разом із своїм товаришем Семанівим любомиром, заступником служби автомобільних доріг. Вони обидва довели до банкрутства державне підприємство, яким по черзі керували. Побудували за вкрадені гроші собі хати і оформили нерухомість один на жінку, інший на маму.
    Зараз створили власне підприємство тов «карпатмістбуд» і планують відмивати кошти через службу автомобільних доріг і департамент.

  2. по перше що він мав би бути люстрований а по друге саме на попереднє януковське керівництво припадає масове розкрадання грошей на ремонт доріг і тут ПОСТАЄ ЦІКАВИНКА____пройти спецперевірку в установі де її співробітники постійно їздять на війну з януковичами!!!! і де масова корупція і злодійство дали поштовх і цій війні і ще дають !!!! ТАК що КАДРИ від регів безцінні а їх в ОДА вже назбиралися і навіть прижилися при ВЛАДІ патріотичній

    • ЯКЩО теперішня влада дійсно патріотична, то не допустить цього корупціонерів в свої лави. Побачимо.

      • Нерозумію теперішню владу. Якщо пан Рачкевич був звільнений з посади директора служби автомобільних доріг за розкрадання коштів при Януковичу, то як можливо було його допустити на конкурс взагалі. Якщо він і перевірку в СБУ пройде, то виникає запитання – за що наші хлопці гинуть на сході ?

Comments are closed.

-Реклама-
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні