Актуально зараз

-Реклама-spot_img

11500 євро за незаконний перетин кордону: поліція Прикарпаття викрила злочинну групу. ФОТО

-Реклама-spot_img
spot_img

Фігуранти допомагали ухилянтам покинути межі України поза пунктами пропуску — сплав по Тисі або похід гірськими лісами.

У ході слідства поліцейські встановили, що до злочинної групи входило четверо осіб: 51-річний чоловік та 45-річна жінка, а також подружжя – 38-річна мешканка Закарпаття та 26-річний іноземець, пише Правда з посиланням на поліцію Прикарпаття.

Мешканці Івано-Франківщини знаходили клієнтів та допомагали їм потрапити в прикордонну область, а їхні спільники інструктували ухилянтів та допомагали їм перетнути кордон сплавом Тисою або через гірські ліси.

Слідчі задокументували переправлення двох ухилянтів, яким зловмисники допомогли незаконно виїхати за межі України. Коштувала така «послуга» спершу 6,5 євро, а згодом ціна зросла до 11500 євро.

- Advertisement -

Організаторів та співучасників поліцейські затримали під час спроби незаконного перетину кордону.

Правоохоронці провели 18 обшуків в Івано-франківській та Закарпатській областях. Вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті, автомобіль «Mercedes», який спільники використовували для перевезення чоловіків.

Чотирьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою, четвертій фігурантці – домашній арешт.

Затриманим загрожує до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні