Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Горе-тендерник з Франківська закрив фірму після звернення юристів до АМКУ

-Реклама-spot_img
spot_img

Переможець тендеру на 1,28 млн грн припинив діяльність безпосередньо перед перевіркою Антимонопольного комітету, яку ініціювали після звернення юристів Bihus.Info.

Йдеться про тендер на 1,28 млн грн від КП «Муніципальна дорожня компанія», про який писали журналісти “Наші гроші. Львів”. Антимонопольний комітет в Івано-Франківській області оштрафував технічного учасника, а переможець уникнув відповідальності, тому що закрив фірму перед розглядом справи, передає СТИК.

Відповідне рішення опублікували 11 жовтня.

- Advertisement -

За «розпил» торгів заплатить штраф лише технічний учасник – Анатолій Павлика. Також він не зможе брати участь у торгах ще 3 роки. Інший, переможець – Роман Сербін, припинив підприємницьку діяльність у липні, напередодні розгляду АМКУ цієї справи, тож штраф не отримає. Але замовник встиг виплатити йому лише частину суми – 78 тисяч.Також замовник розірвав договір з переможцем, одразу після запиту АМКУ на пояснення при підготовці до розгляду справи.

Про змову цих учасників на торгах видання «Наші гроші. Львів» написало в лютому цього року. У матеріалі йшлося, що обидва учасники подали довідки з однаковим оформленням, шрифтами та помилками. Крім того, Анатолій Павлика був технічним учасником, оскільки не подав усіх потрібних документів.

Після цього юристи проекту «Тисни» подали звернення в АМКУ і територіальне відділення у Івано-Франківській області почало підготовку до розгляду справи.

Антимонопольний комітет також встановив, що підприємці користувалися однією ІР-адресою. А їхні тендерні документи були створені в однакових версіях PDF за допомогою однієї програми.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні