Актуально зараз

-Реклама-spot_img

2024 рік на Прикарпатті хочуть визнати роком Легіону УСС

-Реклама-spot_img
spot_img

Наступний 2024 рік на Івано-Франківщині хочуть присвятити Легіону УСС.

Відповідний проєкт рішення вже пройшов комісії Івано-Франківської обласної ради. Як повідомила КУРСу керівниця пресслужби облради Мар’яна Гринечко, його розгляд заплановано на черговій сесії обласної ради наприкінці грудня.

У проєкті рішення “Про проголошення в області 2024 року Роком Легіону Українських Січових Стрільців” сказано, що пропорзицію внесено з нагоди 110-ї річниці з часу утворення Легіону Українських Січових Стрільців з метою пропагування та збереження пам’яті про українські національні військові формування, добровільний рекрутинг та жертовну готовність стати до оборони рідного краю, що засвідчують історичну спадкоємність української військової справи та традицій.

Та за рекомендаціями постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики.

- Advertisement -

Обласній державній адміністрації доручать розробити план заходів щодо відзначення у 2024 році в області Року Легіону Українських Січових Стрільців та забезпечити його реалізацію.

Департамент фінансів обласної державної адміністрації повинен передбачити в обласному бюджеті на 2024 рік кошти на фінансування заходів з підготовки та відзначення в області Року Легіону Українських Січових Стрільців.

Із дня створення Легіону Українських Січових Стрільців 6 серпня 2024 року минає 110 років. Це українське національне військове формування в складі австро-угорської армії, яке становили добровольці. Стрільці були першими за кілька століть суто українськими військовими частинами. Вони мали величезний вплив на українське державотворення, культуру та формування військової традиції.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні