-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В одному із сіл Прикарпаття 36 заробітчан перебувають на самоізоляції: відео

-Реклама-spot_img
spot_img

36 заробітчан, які повернулися із-за кордону додому, у село Голинь, що на Івано-Франківщині, впродовж двох тижнів перебувають на самоізоляції. Інфікованих чи з підозрою на коронавірус серед них немає, а самоізоляція потрібна як запобіжний захід. 

Жителька села Голинь Світлана Кравчук каже, що односельчани не панікують, оскільки заробітчани здорові і не порушують правил самоізоляції, пише “Суспільне”.

В одному із сіл Прикарпаття 36 заробітчан перебувають на самоізоляції: відео

Спілкуємося у скайпі, через соцмережу. Нічого страшного в тому немає, люди мають зрозуміти. Два-три тижні пересидіти вдома – це краще ніж пів року. В нас дуже багато людей із-за кордону поприїжджали додому. Як бачите, в нас всюди адекватно сприйняли, в масках, у рукавичках, тримають дистанцію. Я думаю, що все буде добре“, – каже прикарпатка.

Василь Грицак розповідає, що не знає, в якому стані його односельці-заробітчани, проте вважає, що до них потрібно ставитись з розумінням.

- РЕКЛАМА-

У центрі села проживає Ольга Кобащук. Уже пройшов тиждень, як жінка приїхала із Чехії. Телефоном розповідає, що почуває себе добре, проте, як тільки повернулася – самоізолювалася.

Я через інтернет, через електронну пошту подала свої дані, що я приїхала на місце проживання. Заповнила анкету. Попередила рідних, що не можу спілкуватися з ними, що я самоізольована. Не відвідую нічого, не виходжу взагалі. Дивлюся телевізор, фільми“, – розповідає телефоном Ольга Кобащук.

Завідувач амбулаторії села Голинь Ярослав Семчишин каже, що заробітчани, які перебувають самоізоляції, не мають проблем із здоров’ям:

Їхній стан задовільний. Ми з ними зв’язуємось, є телефони, є адреси. Вони попереджені, що у випадку погіршення здоров’я, підвищення температури, вони самі нам зателефонують. Поки що, в принципі, все спокійно. Вони й приїхали в задовільному стані, але знаєте, згідно з правилами, повинна бути самоізоляція на два тижні. Ми маємо спостерігати, і відповідно вони самі повинні контролювати свій стан здоров’я“, – розповів Ярослав Семчишин.

Виконувачка обов’язків сільської голови Оксана Лилак додає, що одразу, коли заробітчани приїжджають, з ними зв’язуються і просять про самоізоляцію, а деякі й самі телефонували в сільську раду.

Люди ставляться дуже відповідально до цього, що ми їм рекомендуємо самоізолюватися. Навіть сьогодні телефонувала жінка, в якої приїхав син із Німеччини. Вона сказала, що він навіть не повернувся додому, а знаходиться зараз на самоізоляції в іншому житловому будинку. Так що люди дуже відповідально ставляться до цього питання, самоізолюються, прислухаються і до наших порад, і так само переживають за стан свого здоров’я“, – розказала Оксана Лилак.

І хоча коронавірусу серед жителів села немає, Оксана Лилак каже, що з метою профілактики біля дитячих майданчиків, автобусних зупинок, магазинів, амбулаторії, церкви та інших людних місць, працівники комунального підприємства Голинської сільської ради провели дезінфекцію спецрозчином.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Влада Гнатів
Влада Гнатів
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні