Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Підрядника, який не виконав ремонт дитсадка у Івано-Франківську, змусили повернути кошти до бюджету

-Реклама-spot_img
spot_img

Господарський суд Івано-Франківської області частково задовольнив позов Управління капітального будівництва міськвиконкому та стягнув з ТОВ “Карпатська будівельна компанія”  148 818, 84 грн заборгованості за невиконання умов договору по об`єкту “Капітальний ремонт елементів фасаду ДНЗ № 16 “Сонечко”.   

Суд встановив, що у липні 2018 року між Управлінням капітального будівництва міськвиконкому та ТОВ “Карпатська будівельна компанія” укладено договір про закупівлю робіт. Відповідно до умов договору, генеральний підрядник зобов`язався виконати  роботи з капітального ремонту елементів фасаду ДНЗ  “Сонечко”, що по вулиці Короля Данила у місті Івано-Франківську в установлений строк – по серпень 2018 року.

“На виконання умов договору замовник перерахував генеральному підряднику аванс в розмірі понад 87 тисяч гривень. Роботи відповідач не виконав, як і не повернув аванс, сплачений позивачем”, – йдеться в тексті рішення суду.

Позивач просив стягнути із відповідача 241 тисячу гривень, з урахуванням авансу, інфляційних збитків, 3% річних та пені.

- Advertisement -

Суд дійшов висновку про часткове задоволення позову та стягнув з ТОВ “Карпатська будівельна компанія” аванс – 87 тисяч гривень, інфляційні збитки – п’ять з половиною тисяч гривень, 3% річних – майже три з половиною тисяч гривень, пеню – 52 з половиною тисяч гривень.

У решті позовних вимог суд відмовив.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні