-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Медики Франківська розповідають, чому йдуть на щеплення від COVID-19

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківському національному медичному університеті триває вакцинація лікарів проти COVID-19. Ми зібрали думки медиків про те, чому слід щепитися в умовах сьогоднішньої пандемії.

Одними з перших в ІФНМУ вакцинувалися працівники кафедри інфекційних хвороб та епідеміології. «При гострому інфекційному захворюванні для організму єдиний шлях одужати — це утворити антитіла, імуноглобуліни, — розповідає завідувачка кафедри професорка Олександра Пришляк. — Спочатку це імуноглобуліни M, а за ними — імуноглобуліни пам’яті, тобто G. Вакцинація покликана створити в організмі власне оці імуноглобуліни G, які б до року тримали імунітет в організмі».

Лікар-пульмонолог, доцент кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб ІФНМУ Олександр Варунків вже рік лікує та консультує пацієнтів, хворих на COVID-19.

«Досягнути колективного імунітету проти COVID-19 найкраще вакцинацією. У всіх цивілізованих країнах про це знають, — говорить Олександр Варунків. — Я щодня бачу пацієнтів, яким тяжко дається лікування недуги, а деякі з них хворіють вже не перший раз. На жаль, хворобу перемагають не всі. Знаючи мою сферу діяльності і де я працюю, отримую від друзів і знайомих дуже багато запитань про вакцинацію. Щоб розставити всі крапки над «і» я відразу написав на своїй Facebook-сторінці, що я вакцинувався і всім рекомендую. Як тільки буде можливість, хочу, щоб вакцинувалися усі мої рідні».

- РЕКЛАМА-

Асистент кафедри неврології та нейрохірургії Ірина Ліскевич каже, що своїм щепленням робить вклад у те, щоб припинився жах пандемії: 

«Ніколи не належала до категорії «всепропальщиків», але останні тижні неймовірна тривога оселилася в серці. Тривога за рідних і близьких. Стількох знайомих і товаришів торкнулася ця біда і забрала найдорожче – батьків. Концентрація втрат і відчаю навколо нестерпно болюча. Хочу, щоб цей жах припинився. Вношу свою лепту. Будьмо соціально відповідальні».

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні