-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На що слід звернути увагу перед мандрівкою в Карпати: поради рятувальників ВІДЕО

-Реклама-spot_img
spot_img

Гори здавна манять туристів з усіх куточків країни. При цьому, навіть попередження про несприятливі погодні умови не лякають громадян: підкорювачі вершин вирушають у походи і під час хуртовини, і у дощ зі спекою. Не зважають люди і на свої фізичні можливості. Адже досить часто гірським надзвичайникам доводиться виїжджати на виклики травмованих туристів, інформує пресслужба ДСНС області.

Так, днями на Закарпатті, до міжгірських рятувальників надійшло повідомлення від місцевих медиків про необхідність надання допомоги у транспортуванні туристки, яка під час спуску з гори в смт Міжгір’я отримала травму ноги. До місця події було направлено рятувальників 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір’я. Працівники ДСНС разом з лікарями піднялися на гору до травмованої жінки та після надання їй першої медичної допомоги, за допомогою спеціальних нош, спустили потерпілу з гори. Далі каретою швидкої її було транспортовано до місцевого лікувального закладу.

Як зробити свій відпочинок безпечним розповідають рятувальники.

- РЕКЛАМА-

Насамперед важливо спланувати зареєструвати свій похід у фахівців ДСНС. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн-форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Маршрути необхідно обирати такі, які відповідають вашому досвіду та рівню фізичної підготовки. Особливу увагу слід звернути на екіпірування – одяг та спорядження мають відповідати погодним умовам.

Не слід вирушати у гори поодинці та великими групами, а погодні умови звіряти лише з короткостроковим прогнозом синоптиків – наперед на 1-2 дні максимум.

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні