-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Вентиляція для заводів

-Реклама-spot_img
spot_img

Вентиляція на промислових підприємствах необхідна не лише для того, щоб почувати себе впевненим при перевірках з охорони праці. Її наявність забезпечує наступне:

  1. Оновлює повітря в приміщеннях.
  2. Відводить відпрацьоване повітря з газами, твердими домішками і пилом.
  3. Забезпечує комфортні і безпечні умови для життєдіяльності людей.

Монтаж систем вентиляції – це злободенна тема сьогодення, а тому кожен власник промислових потужностей має забезпечити наявність на них вентиляційних систем, які функціонують належним чином і повністю виконують своє призначення.

Системи вентиляція промислових потужностей

В приміщеннях виробничого призначення вентиляційним системам приділяється максимум уваги, оскільки наявність ефективно діючої вентиляції – це вирішення одразу кількох завдань. Перш за все, вона відмінно вентилює повітря, оберігаючи персонал від забруднений потоків зі шкідливими домішками, що негативно впливають на здоров’я людей.

- РЕКЛАМА-

Для виготовлення систем вентиляції потрібне різноманітне обладнання, здатне створити належні умови, які є основою комфортної діяльності. Його вибирають, виходячи з характерних ознак, серед яких:

Спосіб створення тиску, необхідного для забезпечення переміщення повітряних потоків, який може бути природним чи механічним (штучним).

Вентиляція для заводів
  1. Призначення систем: витяжні чи припливні.
  2. Зони обслуговування: загально обмінні чи місцеві.
  3. Конструктивне виконання: безканальне чи канальне.

Якою може бути вентиляція

Сьогодні на заводах використовується різні за способом функціонування системи вентиляції, кожна з яких має певні особливості, позитивні та негативні характеристики:

  1. Припливна вентиляція характеризується наступними способами переміщення повітряних мас: за рахунок різних температур повітря в приміщеннях і на вулиці (аерація); на основі різниці тиску стовпа повітря між нижнім і верхнім рівнями; за рахунок впливу вітрового тиску. Вона функціонує без будь-яких систем для подачі свіжих повітряних потоків.
  2. Механічна вентиляція складається з пристроїв, до яких належать прилади та обладнання: нагрівачі повітря, вентилятори, фільтри й ін.. Ними забезпечується краща якість повітря в різних будовах, оскільки вилучається несвіже повітря та подається свіже. Повітряні потоки можуть переміщатися на значні відстані. Повітря, що подається, може піддаватись спеціальній обробці, такій як очищення, нагрівання, зволоження. При використанні природної вентиляції такі операції не можливі.
  3. Приточна вентиляція використовується, коли потрібна подача у вентильовані споруди чистого повітря, яке заміняє вилучене. Також забезпечується спеціальна обробка потоків повітря, тобто нагрівання, зволоження, очищення та ін.
Вентиляція для заводів

До чого веде відмова від вентиляції на заводах

Переконати пересічного громадянина в необхідності обладнання вентиляції краще розповіддю про негативні наслідки її відсутності:

  1. Під загрозою опиняється весь виробничий прогрес, бо при наявності пилу і відпрацьованих газів гіршою стає видимість, що перешкоджає безпеці роботи, знижуються терміни служби обладнання.
  2. Спостерігається зниження продуктивності, бо персонал відчуває дискомфорт, зникає мотивація продуктивної діяльності.
  3. Втрачаються гроші, бо доводиться оплачувати лікарняні через хвороби, викликані саме шкідливими речовинами та пилом в приміщеннях.
  4. Погіршується і технічний стан приміщень. Промисловою вентиляцією забезпечується нормалізація мікроклімату, в якому люди почуваються комфортно.

Промислова вентиляція на належному рівні – то реальна необхідність, а не каприз. Саме вона служить для того, щоб виробничий процес проходив належним чином, приносячи насолоду і реальні прибутки.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні