-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

До Дем’янового Лазу курсуватиме громадський транспорт

-Реклама-spot_img
spot_img

До мікрорайону Дем’янів Лаз в Івано-Франківську планують пустити громадський транспорт.

Відповідними перспективами поділився на нещодавній оперативній нараді в міськвиконкомі заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак, повідомляє Фіртка.

Посадовець звернув увагу на той момент, що Дем’янів Лаз давно вже виріс з такого собі урочища до великого повномасштабного мікрорайону з багатоповерховими будинками, який постійно розбудовується, і такий мікрорайон потребує сполучення громадським транспортом з іншими частинами міста.

«У нас Дем’янів Лаз, де розбудувалися зараз багатоквартирні будинки, не має громадського транспорту при тому, що ми громадський транспорт запустили вже фактично до всіх хуторів в наших приміських селах, а величезний район Дем’янів Лаз не має громадського транспорту», – констатував заступник міського голови.

- РЕКЛАМА-

Разом з тим, для того, щоб пустити громадський транспорт у Дем’янів Лаз необхідно створити відповідні умови. Першим важливим кроком має стати влаштування світлофорного об’єкта на перехресті Калуського шосе та вулиці Лятишевського, яка веде до мікрорайону.

Саме тому, будівництво такого світлофорного об’єкта включено до п’ятірки пріоритетних проєктів з обладнання перехресть міста Івано-Франківська світлофорними об’єктами у 2022 році.

Зі слів Михайла Смушака, сьогодні вже є готова проєктно-кошторисна документація проєкту. Розробники виготовили її без залучення бюджетних коштів і готові безкоштовно передати місту Івано-Франківську.

Влаштування світлофорів на вказаному перехресті потрібно не лише мешканцям Дем’янового Лазу, а й жителям сусіднього села Угринів. Як стверджує посадовець, для останніх досить проблемно виїхати через вказане перехрестя з лівим поворотом на Калуське шосе.

Враховуючи викладене, посадовці міста планують офіційно звернутись до керівництва Угринівської сільської територіальної громади з пропозицією про співфінансування проєкту.

Крім того, як стверджує Михайло Смушак, готовність долучитися до співфінансування проєкту висловили також місцеві підприємці, які зацікавлені в тому, щоб до мікрорайону пішов громадський транспорт.

Зауважимо, світлофор на перехресті Калуського шосе та вулиці Лятишевського матиме ще одну важливу функцію. За задумом посадовців Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики, він стане таким собі шлюзом, щоб зняти навантаження на перехрестя Калуського шосе, вулиць Горбачевського та Галицької, що біля заїзду на автостанцію № 2.

«Цей світлофорний об’єкт буде дозатором і він буде затримувати автомобілі, які їдуть з Калуша.

Відповідно вони всі в’їжджають на світлофор автостанції № 2 – Калуське шосе – Горбачевського – Галицька – і він буде таким дуже важливим шлюзом, щоби спочатку містяни проїжджали, а потім проїжджали інші», – пояснив Михайло Смушак.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні