-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

ЗСУ навчилися збивати російські ракети, які вони випускають по Україні

-Реклама-spot_img
spot_img

Росія обстрілює українські міста ракетами декількох типів, переважно “Калібром” та Х-55. Вони є крилатими та можуть бути різного базування.

Джерело: Міністерство оборони України

На Львівщину злітали з Каспійського моря. Таким чином вони атакували Яворівський полігон. До прикладу, 6 вилітає і запускають ракети у запрограмовані напрямки. Ракети малопомітні, росіяни часто використовують річища для низького польоту,
– сказав прессекретар.

- РЕКЛАМА-

З його слів, ворог також обстрілює “Іскандерами” – запускає ракету цього типу дуже високо, вона робить дугу та на шаленій швидкості летить у задану ціль.

Повітряні Сили навчилися збивати ракети

Юрій Ігнат наголосив, що Повітряні сили Збройних Сил України вже навчилися збивати вищезгадані ракети. Їх можна швидко знищити, основне зафіксувати.

ПС збивають цілі зенітними ракетними комплексами. “Стінгери”, “Ігла”, британські та американські ЗРК є на озброєнні,
– зазначив він.

Ми вже навіть винищувачами збиваємо, що свідчить про майстерність наших пілотів. Це дуже складно, адже:

  • мають скластися умови;
  • треба бути у вигідному розташуванні.

Окрім цього, речник вказав, що неодноразово фіксували випадки, коли російські ракети падали дорогою через несправності, або потрапляли в іншу ціль.

Чому бувають тривоги в усіх областях

Деколи про повітряну тривогу попереджають по всій території України. Переважно ракети помітні для військових. Утім, це високоточна зброя, яка летить 800 кілометрів за годину.

Якщо ракета запущена з акваторії Чорного моря, то незрозумілою є запрограмована для неї локація, тому сирена вмикається, починаючи від Херсонської області й аж до Заходу.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні