-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В ІФНТУНГ створили активний волонтерський штаб

-Реклама-spot_img
spot_img

З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України  Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу активно долучається до допомоги нашим захисникам.

Ще місяць тому викладачі читали лекції свої студентам, а сьогодні  активно підтримують воїнів та опікуються тими, хто через війну змушений був переїхати у безпечний регіон. Бо переконані, що наша перемога залежить не тільки від військових на фронті, а й від активності тилу, пише пресслужба ІФНТУНГ.

В ІФНТУНГ створили активний волонтерський штаб

Сьогодні в університеті працює потужний волонтерський центр. Тут приймають і сортують гуманітарні вантажі, передають допомогу нашим військовим на передову, в медичні заклади, в яких на лікуванні перебувають переселенці, поселяють людей, які вимушено покинули свої домівки переселенців, організовують для них безкоштовне харчування, а днями стартували заняття з психологічного відновлення для внутрішньо переміщених людей.

- РЕКЛАМА-

Також на базі Центру інноваційного розвитку науковці спільно з волонтерами налагодили виготовлення кровоспинних джгутів-турникетів типу CAT для Збройних сил України. Саме таких джгутів зараз дуже потребуть наші захисники на передовій. Спочатку розробили зразки, далі – консультація з військовими та медиками і одразу після цього – безперервна робота майстерні та виготовлення якісних турнікетів, які відповідають усім вимогам.

В ІФНТУНГ створили активний волонтерський штаб

Не забувають в університеті й про дітей, які вимушено покинули свої домівки. Так, у науковому містечку «Нова Енергія»  запустили безкоштовні ініціативи для переселенців. За час війни понад 500 осіб відвідали соціальні екскурсії в науковому музеї та інтерактивне TeslaEnergyShow.  Діти та підлітки, завітавши в наукове містечко, можуть досліджувати, навчатися, а найменші – гратися в  дитячій кімнаті. Школярі із зони бойових дій, які зараз не мають можливості підключитися до навчання, можуть свої онлайн-уроки проходити на технічній базі школи при науковому містечку.

В ІФНТУНГ створили активний волонтерський штаб

«У мирному житті – професори, доценти, кандидати та доктори наук, з початком війни – волонтери. З таким науковим потенціалом, організованістю переконана, що перемога близько!  Дякую вашій науковій спільноті за активність, допомогу та небайдужість. Кожен день наближає нас до перемоги, а ми робимо усе можливе, щоб приблизити цей день!», – відзначила Світлана Онищук.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні