-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як отримати доступ до мережі під час вимкнення світла

-Реклама-spot_img
spot_img


Терористичні дії російської армії щодо знищення об’єктів української інфраструктури призводять до проблем з електропостачанням та, відповідно, з водою, теплом та зв’язком. Відсутність електроенергії робить неживим та інтернет. Живлення мережного обладнання базових станцій стільникових операторів здійснюється від мережі змінного струму. Зберегти доступ до Інтернету в умовах блекауту допоможуть прості рішення.

Провідний інтернет


При відключенні світла сигнал від базової станції може зберігатись. Щоб відновити з’єднання, користувачеві достатньо відключити непрацюючий WiFi-роутер, а кабель, яким подається дротовий інтернет, безпосередньо з’єднати з ноутбуком. Для цього в девайсі на бічній панелі є спеціальний порт. Якщо БС не позбавлена живлення, то користувач отримає високошвидкісний інтернет, що перевищуватиме показники WiFi мережі. В останні моделі сучасних ноутбуків інтегрована функція хот-спот, що дозволяє роздавати доступ іншим пристроям. Час роботи пристрою залежатиме від ступеня заряду акумулятора.
Дотримуючись цього принципу, можна використовувати Power Bank або зарядну станцію. Для цього необхідно запастись подовжувачем мережевого кабелю, оснастивши його відповідними конекторами, та мережним перехідником. З’єднавшись із дротовим інтернетом, користувач зможе вирішувати будь-які завдання в мережі.

Бездротові канали доступу


Альтернативою кабельному з’єднанню вважається мобільний інтернет, який поширюється в мережах LTE вітчизняних компаній стільникового зв’язку: Київстар, Vodafone, Lifecell у частотних діапазонах 900, 1800, 2100 та 2600 МГц. Вишки провайдерів розташовані по всій країні, створюючи надійну зону покриття. Устаткування підключено до мереж центрального електропостачання, але з кожної станції є резервне харчування, у разі аварійних ситуацій. Потужні акумулятори ще деякий час зберігатимуть сигнал. На станціях, розташованих у густонаселених районах, передбачено електричні дизель генератори. При своєчасній доставці палива в необхідному обсязі агрегат допоможе подолати блекаут.
Сучасний смартфон, будучи портативним джерелом інтернету, зможе забезпечити доступ кількох пристроїв, що знаходяться в зоні дії локальної мережі WiFi. Радіус дії мобільної точки та кількість можливих підключень зазначено у паспорті телефону. Крім того, можна скористатися модемом та репітером із зовнішньої антеною спрямованої дії. Диполь направляють строго на БС мобільного провайдера, що діє.

- РЕКЛАМА-

Інтернет із супутника


Надійним виходом із ситуації стане супутниковий інтернет. Насамперед, це термінали Starlink Ілона Маска. Вони створюють стабільне з’єднання та забезпечують швидкість завантаження 50 – 200 Мб/с. Пристрої працюють від центрального енергопостачання, тому під час блекауту їх потрібно додатково оснащувати акумуляторами Tesla Powerwall.
Устаткування операторів супутникового зв’язку Iridium і Inmarsat має скромніші швидкісні показники, але оснащене вбудованими акумуляторами, що робить його незамінними в умовах вимушеної ситуації. Батарея дає можливість автономної роботи щонайменше 2,5 години при максимальному навантаженні. Терміналам DataGroup потрібне стабільне електроживлення, тому на даний момент вони не потрібні.

Джерело: https://www.mobirator.com.ua/

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні