-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Галич облаштовують шелтер для матерів-переселенок із дітьми

-Реклама-spot_img
spot_img

У прихистку зможуть жити до 30 людей.

Першими в ньому оселяться три жінки з дітьми, які переїхали із Харківщини. Про це Суспільному розповів голова Галицької громади Олег Кантор.

Відкрити шелтер планують у середині березня. Наразі у будівлі перекривають дах.

Зі слів Олега Кантора, до будівництва цього прихистку долучилися п’ять благодійних організацій — як українських, так і з-за кордону. Сумарно проєкт обійшовся в 1 млн 500 тис. грн, з них — 80 тис. грн надала міська рада.

“Силами міської влади ми змогли підвести каналізацію, зробити водовідведення та косметичний ремонт. Також поруч є садочок, школа. А влітку можна ходити на річку, яка неподалік”, — каже Олег Кантор.

- РЕКЛАМА-

За його словами, раніше тут була адмінбудівля міської спортивної школи, однак упродовж двох років споруда пустувала.

Шелтер почали облаштовувати вісім місяців тому. У будинку є п’ять кімнат, кухня, їдальня, а також душові та туалети, говорить заступниця голови громади Вікторія Дебенко.

Залишається розставити у кімнатах ліжка та меблі.

“Плануємо зробити дитячий простір: поставити, можливо, м’який куточок, телевізор”, — розповідає Вікторія Дебенко.

У шелтері повністю замінили систему опалення, купили холодильники та пральну машинку. Гроші на це спрямував швейцарський гуманітарний фонд “Terre des hommes”, розповідає його менеджер Антон Білюк.

“На Івано-Франківщині організація допомогла облаштувати тим чи іншим чином 17 прихистків. Приблизна сума на один шелтер — 200 тис. грн, — каже Антон Білюк. — У Галичі, наприклад, на модернізацію системи опалення витратили 250 тис. грн. Приблизно на 50 тис. грн закупили побутової техніки”.

Також біля прихистку планують впорядкувати подвір’я, зробити дитячий майданчик та захистити фундамент будинку від можливих паводків, каже голова Галицької громади Олег Кантор.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні