-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Відійшов у засвіти професор одного з франківських вишів Богдан П’ятничко

-Реклама-spot_img
spot_img

6 квітня відійшов у вічність засновник кафедри документознавства та інформаційної діяльності, а також гуманітарного інституту в Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Богдан П’ятничко.

Богдан П’ятничко прожив гідне життя. За свої 85 років зробив немало, повідомляє кафедра документознавства та інформаційної діяльності, передає Правда.іф.

Богдан П’ятничко

Богдан П’ятничко – кандидат філологічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, ветеран праці, будівничий України – і це не повний перелік досягнень.

Був першим на Заході України, хто започаткував спеціальність «Документознавство та інформаційна діяльність» в університеті, а з 1997 року був першим завідувачем кафедри документознавства та інфор­маційної діяльності.

- РЕКЛАМА-

Прізвище професора включено до Міжнародного довідника «Хто є хто серед термінологів».

Опублікував понад 100 наукових і методичних праць, зокрема є автором першого в Україні підручника «Німецька мова» для студентів нафтогазових спеціальностей.

А головне – підготував не одне покоління документознавців, завдяки чому нині переважна більшість працівників кафедри – студенти Богдана П’ятничка.

Ми знали Богдана Петровича до останніх днів активним, інтелігентним, емоційним, небайдужим. “Людина, народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний” – писав В. Сухомлинський. Ваш, Богдане Петровичу, слід у Ваших дітях та внуках, у Ваших учнях, вихованцях і наступниках. Будемо намагатися примножити Ваші визначні здобутки та зберегти світлу пам’ять про Вас як людину непересічну. Глибоко сумуємо разом з родиною і всією науковою спільнотою! Вічна пам’ять, – написали на сторінці кафедри.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні