-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Сьогодні в Івано-Франківську прощатимуться з “соловейком” Михайлом Сливоцьким

-Реклама-spot_img
spot_img

На 79 році життя відійшов у вічність Михайло Сливоцький, уродженець Калуша, відомий виконавець та викладач, якого назвали “прикарпатським соловейком” за унікальний голос.

Чин похорону і панахида відбудуться одночасно сьогодні, 26 квітня, о 14.00 в Будинок смутку за адресою: Івано-Франківськ, вул. Ребета, 3.

Про це повідомила дружина співака Тамара Сливоцька.

Нагадаємо, 25 квітня 2023 року на 79 році життя перестало битися серце калуського “соловейка” Михайла Сливоцького.

- РЕКЛАМА-

Український співак та педагог, Заслужений діяч мистецтв України, професор, в минулому — декан музичного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Михайло Сливоцький народився 1 жовтня 1944 року в Калуші.

Кумир не одного покоління українців мав дуже рідкісний солов’їний голос — унікальний ультраліричний контртенор. Але водночас мецохарактерний і народний, найвищий серед чоловічих голосів в національній естраді.

Шанувальники української пісні знали й любили співака як «прикарпатського соловейка». Цим ім’ям нагородили його ще наприкінці шістдесятих років минулого століття, коли після навчання в Коломийському педагогічному училищі та служби в армії став студентом Івано-Франківського педінституту і вийшов на велику сцену, на телеекрани та в радіоефір.

Він співав на всіх материках планети, крім Антарктиди, навіть в Австралії та Африці є записи його пісень. Був першим виконавцем багатьох творів, народжених на слова і музику прикарпатських піснетворців: поетів Степана Пушика і Романа Юзви, композиторів Богдана Юрківа, Василя Їжака, Богдана Шиптура, Василя Якуб’яка. Його творчість — ціла епоха в духовному житті України.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні