-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Особливості використання ДБЖ

-Реклама-spot_img
spot_img

У разі втрати електроенергії або значного падіння вхідної напруги джерело безперебійного живлення, ціна який відрізняється демократичністю, гарантує безперервну роботу електронного обладнання. ДБЖ має акумуляторну батарею, яку можна використовувати, щоб вимкнути або продовжити роботу, зберегти введені дані або змінити джерело живлення на резервне.

Стрибки напруги мають серйозний шкідливий вплив на роботу електрообладнання, часто призводячи до його виходу з ладу. Тому слід завітати в інтернет-магазин Ваш Клімат, щоб обрати відповідну модель ДБЖ.

Параметри вибору товару

Про що варто подумати при покупці обладнання:

- РЕКЛАМА-
  • Потужність. Прилади до 1000 вольт-ампер (ВА) слугують для домашнього використання. Рекомендується вибрати на 20-30 відсотків більше потужності ДБЖ, ніж у під’єднаного обладнання. Моделі з потужністю від 1000 до 5000 ВА використовуються на промислових об’єктах.
  • Час спрацювання. Це займає від 6 до 10 мілісекунд у режимі очікування та зазвичай від 2 до 4 мілісекунд в інтерактивній моделі ДБЖ.
  • Час автономної дії. Залежить від розміру батареї та потужності підключеного гаджета. Щонайбільше від 30 до 40 хвилин, але найчастіше лише від 4 до 15. Складне промислове обладнання може працювати кілька годин.
  • Діапазон вхідної напруги. Це значення, яке може підтримувати обладнання без використання батареї.
  • Довговічність батареї. Залежить від типу батареї та частоти використання. Зазвичай складає від 2 до 5 років.

Розмір, кількість вбудованих розеток, тип батареї та номінальна потужність таких пристроїв значно відрізняються у модельному ряді. 

Застосування джерел безперебійного живлення

UPS перш за все купують для захисту комп’ютерного обладнання. Пристрій регулює та вирівнює вхідну напругу, забезпечуючи нормальну роботу комп’ютера та даючи час для завершення завдання у звичайному режимі у разі вимкнення. Як правило, системний блок і монітор підключаються безпосередньо до ДБЖ. Також можливо використовувати UPS й для підключення принтера.

Крім того, ДБЖ використовуються для забезпечення нормальної роботи іншого обладнання. 

Всього можна виділити багато напрямків:

  • Використання для захисту серверів.
  • Це обов’язковий елемент у спеціалізованих центрах обробки даних.
  • Приклади включають електричні схеми керування для генераторів електроенергії, систем пожежної автоматики та опалювальних котлів.
  • Для роботи циркуляційних помп.
  • Медичне обладнання заслуговує на окрему категорію, оскільки стрибок напруги в мережі може вбити пацієнта. Щоб цього уникнути, використовуються потужні ДБЖ спеціального призначення.

Важливо обрати пристрій з параметрами для конкретного випадку. Кращим варіантом буде спочатку звернутися за консультацією до фахівця в цій області.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні