-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Вилковий навантажувач або штабелер: що вибрати для роботи на складі

-Реклама-spot_img
spot_img

Вилковий навантажувач або штабелер: що вибрати для роботи на складі

І вилочний навантажувач, і штабелер відносяться до складської техніки і призначені для роботи зі стандартними вантажами, що палетуються. Якщо подивитися на цифри вантажопідйомності та висоту підйому, то може скластися враження, що ці типи техніки взаємозамінні, насправді і так, і ні. Чому так, ми детально розберемося у цій статті.

Робота всередині складу та на вулиці?

Якщо ви шукаєте рішення для роботи всередині і зовні складу, то тут вибір буде тільки один — вилковий навантажувач, їх шини і ходова частина спокійно переносять їзду навіть по не дуже рівному асфальту. Штабелери пересуваються на жорстких роликах з вулколану або поліуретану і призначені для переміщення тільки по рівній поверхні складу. При цьому важливо розуміти, що дизельні або газ/бензинові навантажувачі не допускаються до роботи всередині складу, тому альтернативою штабелеру може бути тільки електричний навантажувач, що не виробляє шкідливих викидів. 

Вилковий навантажувач або штабелер: що вибрати для роботи на складі

Обслуговування стелажних систем

Як правило, з метою максимально ефективного використання складського простору стелажі намагаються розставляти максимально щільно. Тому тут на перший план виходить маневреність техніки. Тут перевагу має електроштабелер, так як ця техніка компактніша, але і серед електронавантажувачів є спеціальні триопорні моделі зі здвоєним заднім колесом, що дозволяє ще трохи знизити радіус розвороту.

- РЕКЛАМА-

Якщо ж стоїть завдання залишити лише мінімально можливі міжстелажні відстані, то для обслуговування такої системи існують спеціальні вузькопрохідні модифікації штабелерів: їх вила розташована не під час руху, а під кутом 90 градусів.

Висотне зберігання

Стандартні моделі навантажувачів та штабелерів розраховані на максимальну висоту підйому вантажу від 5 до 7 метрів. Якщо ж у вас на складі використовуються стелажі більшої висоти, то їх обслуговування знадобляться спеціалізовані висотні штабелери. Такі моделі впевнено працюють на висоті до 13 метрів і є, по суті, безальтернативним рішенням для обслуговування висотних стелажних систем.

Вилковий навантажувач або штабелер: що вибрати для роботи на складі

Вага вантажу, що переміщається

Вантажопідйомність більшості штабелерів лежить у діапазоні 1,2-1,6 тонни, що дозволяє закривати потреби більшості складів рітейлерів та виробників FMCG, фармацевтичних компаній. Але якщо ви працюєте з більш важкими вантажами, наприклад будівельними матеріалами, запасними частинами і витратними матеріалами, то в цьому випадку краще вибрати електронавантажувач з великим запасом вантажопідйомності. Сучасні енергоефективні електронавантажувачі впевнено працюють із вантажем масою до 2,5 тонн. 

Крім перерахованих вище моментів, існує ще ряд неочевидних питань при виборі техніки для складу. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша інвестиція в розвиток складу була максимально ефективною, рекомендуємо звернутися до професіоналів з досвідом, а ще краще щоб цей досвід був підтверджений відгуками клієнтів.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні