-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Корисні поради щодо вибору сонячних панелей

-Реклама-spot_img
spot_img

Останнім часом дедалі більше власників приватних будинків намагаються знайти автономне джерело електрики. Це дозволяє значно заощадити споживання енергії, а також не залежати від держави. У цьому випадку оптимальним варіантом будуть сонячні панелі купити в Україні які ви зможете в інтернет-магазині ONE-CLICK. Такі модулі перетворюють сонячне світло на електрику, відрізняються екологічністю та тривалим терміном служби. При цьому важливо з усією відповідальністю підійти до вибору панелей.

Різновиди сонячних панелей

Практично всі фотоелектричні модулі виготовляють із кремнію, проте останнім часом з’являються вироби з деселеніду галію-меді-індії та телуриду кадмію. Що стосується конструктивних особливостей панелей, вони поділяються на три типи:

  • монокристалічні;
  • полікристалічні;
  • тонкоплівкові.

Монокристалічні модифікації виробляють з одного кремнієвого кристала. Такі панелі відрізняються високим ККД та довговічністю. Полікристалічні пристрої включають безліч кристалів. Через це їхній коефіцієнт корисної дії дещо просідає, а деградація структури відбувається швидше. При цьому полікристалічні моделі набагато дешевші за монокристалічні варіанти.

- РЕКЛАМА-

Тонкоплівкові або морфні конструкції – це найдешевший вид пристроїв з найменшим вмістом кремнію. Єдина перевага полягає в тому, що вони краще поглинають розсіяне світло, тому можуть виробляти енергію навіть під час хмарності.

Критерії вибору фотоелектричних модулів

Перед покупкою сонячних панелей звертайте увагу на такі нюанси:

  • виробник – віддавайте перевагу відомим брендам, на чию продукцію можна знайти відгуки у мережі;
  • толеранс – це показник різниці між паспортними даними та реальною потужністю модулів (він має бути позитивним або нульовим);
  • температурний коефіцієнт – відображає падіння потужності у разі підвищення температури повітря;
  • коефіцієнт корисної дії – чим він вищий, тим краще.

Також варто враховувати заявлений термін служби конструкцій та гарантії якості, що має становити не менше 25 років. 

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні