-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Слідству забракло доказів, щоб довести у суді причетність підозрюваного до вбивства франківського кримінального авторитета “Шелепа”

-Реклама-spot_img
spot_img

Івано-Франківський міський суд виправдав уродженця обласного центру, якого підозрювали в убивстві 60-річного кримінального авторитета Андрія Шелепіна, відомого під псевдо «Шелеп». Чоловіка розстріляли впритул у грудні 2018 року на вулиці Хотинській. Суд дійшов висновку, що зібраних доказів проти обвинуваченого не достатньо, і відпустив його.

Андрія Шелепіна розстріляли вдень 30 грудня 2018 року поблизу його будинку. У тілі судові експерти виявили три кулі, а з одягу витягнули ще дві. Майже через рік поліція Франківська заявила, що затримала ймовірного причетного до смерті Андрія Шелепіна, повідомляло видання Kurs. Підозрюваним виявився 25-річний мешканець обласного центру. За версією слідства, у листопаді 2018 року франківчанин разом з ще одним чоловіком, особу якого не встановили, отримали доручення для здійснення умисного вбивства, пише Захід нет.

«Після отримання замовлення чоловіки у грудні 2018 придбали пістолет-кулемет марки “Скорпіон” та патрони до нього. Пізніше вони також купили автомобіль Renault Laguna на іноземній реєстрації та з 19 грудня почали приховано стежити за потерпілим, вивчаючи розпорядок його дня та маршрути руху», – йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 26 вересня.

У день вбивства, 30 грудня, обвинувачений зі своїм спільником нібито замаскували куплений автомобіль під таксі і приїхали до будинку потерпілого, де стали чекати слушної нагоди напасти на нього. Близько 14:00 обвинувачений побачив Андрія Шелепіна, стверджують слідчі, і здійснив кілька пострілів в нього, після чого зі спільником сів у авто Renault Laguna, виїхав на околицю, кинув у салоні зброю і підпалив транспорт. Потім зловмисники перевдягнулися, а свої сліди біля авто забризкали з газових балончиків.

- РЕКЛАМА-

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. Чоловік розповів, що 30 грудня приблизно об 11:00 вийшов з квартири, де на той час проживав, купив продукти на ринку, відвіз їх додому, після чого поїхав у центр міста. Приблизно о 13:00 зустрівся з другом у ресторані «Пасаж», потім знову поїхав додому, а о 16:00 знову повернувся в «Пасаж». Обвинувачений у суді додав, що із загиблим чоловіком не знайомий, хоча знав, хто то такий. Відеодокази, що перебував в ресторані, надати не може, бо вже пройшло багато часу з моменту його затримання.

Також у суді обвинувачений зазначив, що поліцейські без його згоди два рази відбирали в нього дані ДНК. Зокрема, одного разу його зупинила патрульна поліція і запропонувала пройти тест на стан сп’яніння, а перед тим – сплюнути, щоб «Драгер» спрацював. Пізніше чоловік дізнався, що місце, де він плюнув, обгородили і звідти взяли аналіз.

Прокурори у суді підтвердили, що в обвинуваченого двічі негласно відбиралися зразки ДНК. Згідно з експертизою є певний збіг ДНК-профілю на гільзі з місця вбивства та з отриманими взірцями від обвинуваченого. На суді також було опитано кілька свідків, які зазначили, що чоловіка не впізнають, і не бачили його в день вбивства поруч з житлом потерпілого.

Суддя зазначив, що зібраних доказів не достатньо для визнання провини. Обвинувачення чоловіка ґрунтується лише на збігові ДНК на одній із куль, а це не доводить, що саме франківчанин скоїв це вбивство. Тож суд визнав франківчанина невинним. Йому повернули понад 630 тис. грн, які були заставою. На вирок може бути подана апеляційна скарга.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні