-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Калуші дитсадок планують перетворити на дім для 250 вимушених переселенців

-Реклама-spot_img
spot_img

Міжнародна організація Habitat for Humanity International розглядає у Калуші можливість створення соціального житла для вимушених переселенців.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів міський голова Калуша Андрій Найда, передає Правда.іф.

“Однозначно, що самотужки ми б не справилися, адже це потужна справа, яка потребує великого обсягу фінансування. У нашій громаді налічується декілька комунальних приміщень, які наразі непридатні до експлуатації, але у майбутньому можуть слугувати як повноцінне житло для людей, які його потребують. Важливо лише розпочати реалізацію такої ініціативи”, – зазначив голова громади.

На зустрічі обговорили можливості реконструкції недіючого приміщення садочка «Зірочка» та облаштування його під житло для ВПО – тут могли би проживати 250 людей.

Проєкт обговорювали з представниками міжнародної організації Habitat for Humanity, зокрема з Річардом Хатвейєм ─ регіональним директором міжнародної організації, Аннікою Графвег ─ регіональною партнеркою з питань житлової екосистеми та реагування в Україні, Юлією Поповою ─ консультанткою з питань житла, Анною Пашинською ─ співзасновницею та кураторкою лабораторії «METALAB», яка втілює ініціативу створення постійного житла для ВПО “КО-ХАТИ”.

- РЕКЛАМА-

Андрій Найда наголосив, що не планують створювати прихисток. Мова йде про повноцінне житло, мешканці якого будуть нести пряму відповідальність за своє проживання там, для прикладу, оплата комунальних послуг буде їхнім обов’язком.

У Калуші дитсадок збираються перетворити на дім для 250 вимушених переселенців 1
Колишній дитсадок реконструюють для ВПО

“Цей соціальний проєкт буде направлений на те, щоб ВПО соціалізувалися у громаді, знаходили роботу, дбали про себе самостійно, адже відомо, що державні виплати не назавжди”, – пише Найда.

Мерія готова взяти на себе проєктну документацію, підведення комунікацій, електричних потужностей, все інше – повноваження донорів.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні