-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Прокурор розповів, як обвинувачений у держзраді франківець Руслан Коцаба перетнув кордон

-Реклама-spot_img
spot_img

Обвинувачений у державній зраді Руслан Коцаба виїхав за межі країни, супроводжуючи свою матір.

Однак у той же день вона повернулася до України з Польщі, а обвинувачений у держзраді – залишився за кордоном і зараз перебуває у Сполучених Штатах Америки.

Про це 9 листопада на засіданні Коломийського міськрайонного суду, що на Івано-Франківщині, повідомив прокурор Олексій Безрукий, пише Правда.іф з посиланням на Суспільне.

Прокурор розповів, як обвинувачений у держзраді франківець Руслан Коцаба перетнув кордон

“Він, як зазначено у клопотанні, незаконно покинув Україну. По суті, законно, однак це треба з’ясувати, зокрема, на яких підставах він покинув Україну, оскільки на даний час немає таких достовірних відомостей. Встановлено тільки, що зранку він з мамою виїхав за кордон, як супроводжуюча особа, а увечері мама вже повернулася з Польщі, а Коцаба ні. Відтак сторона обвинувачення вважає, що це було зроблено з метою ухилення від кримінальної відповідальності”, — говорить Олексій Безрукий.

Прокурор каже: доки Коцаба перебуває на території США, притягнути його до відповідальності досить важко.

- РЕКЛАМА-

Обвинувачений у державній зраді Руслан Коцаба, який був присутній на засіданні суду через відеозв’язок, каже: перетнув кордон України офіційно — віз хвору матір у Прагу на обстеження.

“Виїхав я з офіційними документами. На кордоні мене і мою хвору маму тримали понад 4,5 години — хтось тиснув на керівника прикордонного переходу, щоб мене не випускали. 24 серпня ми перетнули кордон, але мамі стало погано і про продовження подорожі до Праги, де в нас було зарезервовано місце на обстеження й операцію — не було мови. Тому ми вирішили, що вона повернеться в Україну, а я залишуся у Європі, тому що дозвіл на перетин кордону — одноразовий”, — розповів Коцаба.

Суд у справі Руслана Коцаби

Руслан Коцаба був присутній на засіданні суду через відеозв’язок. Коломийський міськрайонний суд. Івано-Франківська область. 9 листопада 2023 рік. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Зі слів обвинуваченого, у Європі він перебував майже два місяці.

“Про це свідчить багато моїх особистих виступів у Європарламенті в Брюсселі, на засіданні асамблеї Ради Європи в Страсбурзі. Зараз позаду мене — банер генерального консульства України. Я правослухняний громадянин і приходжу на всі засідання”, — каже Руслан Коцаба.

Адвокатка обвинуваченого Світлана Новицька говорить, що не отримувала клопотання від прокуратури про оголошення Коцаби у міжнародний розшук.

“Я не знайшла, щоб мені прокурор вислав своє клопотання, щоби я могла написати заперечення”, — каже Новицька.

Натомість прокурор Олексій Безрукий говорить, що клопотання про оголошення Руслана Коцаби у міжнародний розшук прокуратура надіслала Світлані Новицькій 23 серпня 2023 року. Окрім того, файли з відсканованим клопотанням він долучив до відеоконференції судового засідання, яке відбулося 31 серпня 2023 року.

Суддя Олександр Калинюк сказав, що клопотання від прокурора про оголошення Коцаби у міжнародний розшук суд надішле стороні захисту. Він переніс засідання на 27 листопада, аби адвокати Коцаби мали час ознайомитися із цим документом.

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні