-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Російська ІПСО: поширюються фейкові оголошення про мобілізацію дітей-сиріт на Франківщині

-Реклама-spot_img
spot_img

У російських та проросійських соціальних мережах поширюється фото підробленого оголошення про те, що буцімто інструктори Івано-Франківського військового комісаріату проведуть роз’яснювальну бесіду серед дітей-сиріт 2004-2005 років народження в актовій залі вигаданої загальноосвітньої середньої школи-інтернату щодо підписання контрактів.

Про це інформує Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з Положенням про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 р. № 154 в Україні не існує ані військових комісаріатів, відповідно ані їх інструкторів.

“Також повідомляємо, що Івано-Франківський ОТЦК та СП та інші районні ТЦК та СП Івано-Франківської області такого документа не розробляли, бо він би суперечив законодавству України”, — зазначають у службі зв’язків з громадськістю Івано-Франківського обласного ТЦК та СП. 

- РЕКЛАМА-

Усі заходи, повʼязані з мобілізацією, проводяться в рамках Закону Укрїани «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Також згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», військову службу можуть проходити громадяни, які досягли 18-річного віку.

“Такі фейки розповсюджуються, аби дискредитувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки та викликати невдоволення громадян. Аналізуючи вищенаведене, рекомендуємо довіряти лише офіційним та перевіреним джерелам інформації”. 

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні