-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Екоактивісти б’ють на сполох: у Карпатах планують збудувати вітрову станцію на десятки вітряків

-Реклама-spot_img
spot_img

Екоактивісти б’ють на сполох: біля Верховинно-Вододільного Хребта під Пікуйом запланували вітрову станцію на кілька десятків вітряків.

Вододільний Хребет, Боржава і полонина Руна вже незабаром можуть перетворитись на майданчики вітрової станції, пише Правда.іф з посиланням на Версії.

Про це повідомили активісти «Клубу Піших Туристів».

«Почався масштабний наступ на гірські вершини Закарпаття. Останні дані прийшли з полонини Руна – там запланували 30 вітряків. Біля Верховинно-Вододільного Хребта під Пікуйом запланували вітрову станцію на 20 вітряків. Частина з них буде межувати з заповідниками. Є пересторога, що буде перенесений й туристичний піший маршрут з Біласовиці», – повідомили на сторінці.

Журналістка Олена Мудра відмічає, що 30 вітряків на полонині Руна «збираються побудувати компанії з орбіти уже екснардепа Максима Єфімова».

«Руна хоч і була урбанізована за радянських часів, але вона унікальна для українських Карпат, як єдина платоподібна», – відмічає Олена Мудра.

- РЕКЛАМА-
Екоактивісти б’ють на сполох: у Карпатах планують збудувати вітрову станцію на десятки вітряків

Наразі Тур’є-Реметівська сільська рада оголосила про основний етап розробки проекту державного планування “Детальний план території ур. “Полонина Руна””.

«До 5 лютого 2024 року можна подати письмові зауваження  до основного етапу розробки проекту державного планування “Детальний план території ур. “Полонина Руна”.

6 лютого 2024 року о 14.00 к.ч громадські слухання щодо проекту детального плану у приміщення ЦНАПу Тур’є-Реметівської сільської ради (с. Тур’ї Ремети, вул. Народна, 1-А)», – закликають активісти.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні