-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Одна з найнижчих зарплат: зірка «Довбуша» актор Олексій Гнатковський розповів про свій гонорар на зйомках фільму

-Реклама-spot_img
spot_img

Франківський актор Олексій Гнатковський, якого нагородили премією «Чорний лотос» за головну чоловічу роль у фільмі «Довбуш», зізнався, що отримував одну з найменший зарплат серед акторів фільму.

Актор, найсексуальніший митець за версією премії «Золотий ліфон», голос Радіодиктанту національної єдності 2023 року, переможець премії «Чорний лотос» Олексій Гнатковський дав інтерв’ю Сергію Лиховиді у проєкті «Розмова», пише Правда.іф з посиланням на Версії.

Гнатковський розповів про зарплати в театрі та кіно, коли Лиховода поцікавився, чи можна в театрі заробляти 1000 доларів в місяць.

«В дуже рідкісних випадках. Це залежить від театру. Бо є театри місцеві, тобто муніципальні, є театри академічні і є театри національні. Тобто в них усіх є градація. Це дуже погано насправді, це дуже низькі зарплати: 8 тисяч гривень, десь 15 тисяч і в національних там десь 20–30 тисяч. В нас – національний театр, тому можна говорити про плюс-мінус 20 тисяч», — розповів Гнатковський.

Актор додав, що на зарплату також впливає вислуга років, звання і, за його словами, можливо, з усіма виплатами умовно 1000 доларів набереться.

- РЕКЛАМА-

Зараз Олексій Гнатковський грає до 35 вистав на місяць.

«Коли настала війна, для мене це був парадокс, я зараз живу в когнітивному дисонансі. У мене на місяць по 30 вистав. Люди під час війни масово йдуть у театр. Я цього спочатку не розумів, я собі думав, що я не буду цим займатися, ми всі пішли до військкомату, стали на облік, і я зрозумів, що треба щось робити, оскільки в мене бронювання. Я собі не міг пробачити цього бронювання. У мене в моїй родині брати воюють. Маріуполь, Азовсталь, полон… А я тут сиджу і хернею страждаю», — зізнався актор.

Згодом Гнатковський зрозумів, що для багатьох театр став арт-терапією.

«Я не думав, що я вийду на сцену. А ми почали грати вистави буквально через тиждень після повномасштабки. І я не міг вийти на сцену. Як ми можемо грати? Тут люди гинуть, ми сивіємо. Але люди прийшли… Переселенці… Ми грали в бомбосховищах. І це такий парадокс — люди приїжджають із Маріуполя, і вони приходять на вистави. Вони приходять до театру, і кажуть, що нам потрібно це, ми не плакали, а зараз прийшли і поплакали. Це одночасно арт-терапія і для тих, хто в залі, і для мене…», — відмітив Олексій Гнатковський.

Також саме під час повномасштабного вторгнення на великі екрани вийшов «Довбуш» Олеся Саніна, де Гнатковський зіграв Івана, брата легендарного опришка Олекси Довбуша.

Лиховода поцікавився, чому Олексій так пізно прийшов в кіно.

«Я перебірливий. Спочатку я ніколи не позиціонував себе, як кіноактор. Моя територія – театр. Не люблю кастинги. Але тепер до мене підходять, і кажуть: «Ми б хотіли з вами працювати».

Гнатковський зізнався, що готовий зніматися в кіно за двох умов: якісний продукт і хороші гроші.

«Але є одне «але». Якщо це хороші гроші, я не буду зніматися ні в чому російському, ні в чому, що має відношення до Росії і ні в чому, що робить українців дебілами», – каже актор.

Зірка «Довбуша» зізнався, що у команді в нього була одна з найнижчих зарплат.

«В «Довбуші» в мене була одна з найнижчих зарплат. В мене був гонорар один з найнижчих в команді. Продюсер сказав, що це моє перше кіно, я не маю досвіду. Я сказав «Окей». Я не за гроші пішов в «Довбуш», – зізнався Гнатковський.

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні