-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Коломиї батьки протестують проти можливого закриття дитсадка

-Реклама-spot_img
spot_img

Батьки вихованців Коломийського дитячого садочка №18 вирішили зустрітися з місцевою владою.

Причина – інформація про ймовірне закриття цього дошкільного закладу через невелику кількість дітей, йдеться у сюжеті НТК.

Батьки дітей, які відвідують дитсадок, певні: у владі заклад хочуть закрити, а дітей перевести до інших. Персонал мали б скоротити.

Ми обурені, що вже вкотре наш садок хочуть закрити, посилаючись на те, що там мала кількість дітей, – каже Вікторія, мама вихованця дитсадка. – Минулого року сказали, що 26 тис грн на кожну дитину бюджет не може виділяти. Тому було рішення скоротити маленькі садочки з маленькими групами. Ми не згодні, бо це – один садок на весь квартал. У нас велика відвідуваність і великі групи.

Вихователі та батьки прийшли до ратуші, щоб обговорити це питання. Кажуть: деякі діти мають особливі освітні потреби, тож постійні розмови про закриття не сприяють освітньому процесу.

- РЕКЛАМА-

За словами керівниці управління освіти Коломиї Марії Козловської, цей документ – це попередження.

Згідно з законодавством, якщо керівник бачить, що можливе скорочення, він видає такий наказ, – каже Марія Козловська. – А до вересня буде видно. З 6 по 15 вересня сформуємо мережу і побачимо, чи є діти.

За словами Марії Козловської, заклад поки не закривають, але готуватися треба до гіршого. Дітей у закладах освіти щороку меншає, державна субвенція скорочується. Тож маленькі групи ніхто не набиратиме.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні