-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

“Пріоритетне завдання — облаштувати укриття”: влада Франківська проводить підготовку до нового навчального року

-Реклама-spot_img
spot_img

Освітні заклади Івано-Франківська розпочали підготовку до нового навчального року. Наразі пріоритетне завдання — облаштувати в ліцеях укриття з хорошою вентиляцією для безпеки учнів.

Про це у сюжеті телерадіокомпанії “ВЕЖА” розповіла виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти та науки Ольга Шендрик, передає Фіртка.

“До нас чомусь і далі виникає багато запитань, навіщо ми продовжуємо робити укриття, якщо війна вже триває стільки часу.

Ми робимо сховища не тому, що їх не було, а покращуємо те, що вже маємо.

Десь доробляємо витяжку, бо зрозуміли, що та вентиляція, яка була, є недостатньою для великої кількості діток, які перебувають в укритті. Тому вишукували кошти саме на це.

Десь побачили, що треба також покращити меблі. Дітки, особливо в закладах дошкільної освіти, коли відбувається тривога в обідній час, хочуть спати, а на стільцях це робити не дуже зручно. Тому вишуковуємо кошти на покращення умов.

У певних сховищах треба й косметичний ремонт робити, адже це підвальні приміщення — десь може бути грибок або волога, десь треба залити стяжку, щоб не підіймалася пилюка”, — розповідає Ольга Шендрик.

За словами посадовиці, упродовж року робили всі можливі ремонтні роботи, а те, що потребувало більш затратних ресурсів як в часі, так і в коштах, запланували на літо. Тому зараз активно проводять покращення не тільки в школах, а й в укриттях.

“Також у міських ліцеях ремонтують коридори: особливу увагу приділяють інклюзивності в школах, щоб діти з інвалідністю теж могли відвідувати уроки.

Навчальні заклади зараз робимо більш доступними для діток з особливими освітніми потребами: приводимо в належний стан ванні кімнати й туалетні приміщення.

Нещодавно міський голова відкрив ліфт, який встановили в нашому навчально-реабілітаційному центрі. Будемо проводити й надалі такі роботи, бо, як показує практика, не завжди те, що ми вже маємо, відповідає всім нашим потребам”, — зазначає Ольга Шендрик.

- РЕКЛАМА-

Наразі відомо, що перший дзвоник в івано-франківських навчальних закладах пролунає, як і зазвичай, першого вересня.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні