-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Відомо, скільки порушень зафіксували на Івано-Франківщині під час НМТ-2024

-Реклама-spot_img
spot_img

Під час складання основної сесії національного мультипредметного тесту представники Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти зафіксували шість порушень.

В учасників тестувань знайшли п’ять телефонів і одну шпаргалку. Одне з цих порушень виявили в Івано-Франківській області.

Про це у коментарі Суспільному розповів заступник директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець, пише Правда.іф.

З його слів, окрім Івано-Франківщини, цей центр обслуговує ще три області: Закарпатську, Тернопільську та Чернівецьку.

“Порушень мало, тому що перед початком першого етапу тестування цього року використовували металошукачі. Під час НМТ 2022-2023 років їх не застосовували. Цьогоріч в одній з областей був випадок, коли в учасниці забрали аж три мобільні телефони”, — говорить Іван Любінець.

- РЕКЛАМА-

Зокрема, три порушення виявили завдякидистанційному відеомоніторингу, який у 2024 під час національного мультипредметного тесту використовували вперше. Зі слів Івана Любінця, щоб забезпечити трансляцію тестування, в кожній аудиторії тимчасових екзаменаційних центрів поставили додаткові ноутбуки з камерами. А в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти обладнали кабінет та встановили вісім комп’ютерів. Оператори стежили за складанням іспиту.

“Завдяки відеомоніторингу ми виявили три порушення процедури: два мобільні телефони в учасників і одну шпаргалку. Процедура відбувається так: наші оператори бачили підозрілу поведінку випускників, ми телефонували до тимчасового екзаменаційного центру. Відповідальний приходив у цю аудиторію, разом вже проводили процедури й виявляли”, — додає Іван Любінець.

Загалом в області працювали 28 тимчасових екзаменаційних центрів. До тестування залучили 548 педагогів, каже Іван Любінець.

На Івано-Франківщині у 2024 році 135 випускників склали національний мультипредметний тест на 200 балів. Серед них — троє набрали 600 балів з трьох предметів.

В Івано-Франківській громаді під час основної сесії національного мультипредметного тесту 45 учнів отримали по 200 балів за тестування.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні