-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як в Івано-Франківську працює “Гончаренко центр”

-Реклама-spot_img
spot_img

З лютого 2021 року у Івано-Франківську працює «Гончаренко центр», він відкрився  одним з перших. Сьогодні їх діє 34 по всій Україні.

Це найбільша мережа освітньо-культурних центрів у державі. Про це Правді.іф розповів Президент комітету ПАРЄ з питань міграції та біженців, народний депутат Олексій Гончаренко під час візиту до Івано-Франківська.

Мультифункціональність «Гончаренко центрів»

За його словами, метою перших освітніх центрів, які запустили в Одеській області у 2019 році, була належного рівня підготовка вчителів англійської мови у сільській місцевості.

Як в Івано-Франківську працює "Гончаренко центр"

«Спочатку відкривали центри у маленьких містечках, де можливості населення були обмежені. Цільовою авдиторією були тільки вчителі», – резюмує нардеп.

Згодом завдяки закордонним донорам та партнерам можливості та функції закладів розширились. Наразі, окрім базового вивчення англійської мови різних рівні, а також німецької, французької та польської мов, навчають фінансовій та цифровій грамотності, проводять курси вивчення правил дорожнього руху, курси української мови для ВПО, різноманітні майстер-класи та юридична підтримка військовослужбовців та цивільного населення.

- РЕКЛАМА-
Як в Івано-Франківську працює "Гончаренко центр"

 

«Не зважаючи на те, як зараз в Україні складно, ми продовжуємо працювати. Оскільки потреба у освіті та культурі у нашій країні лише зростає», – стверджує Олексій Гончаренко .

Волонтерство

Тут займаються і волонтерською діяльністю. Від початку повномасштабного вторгнення додалась допомога внутрішньопереміщеним людям та Збройним силам.

«Ми краплинка в океані українського волонтерства. І за час повномасштабного вторгнення передали для військових допомоги та зброї на 60 мільйонів гривень.  Допомагаємо дронами, раціями. У 1 штурмову бригаду ім.І. Богуна придбали самохідну установку «Гвоздику», котра досі боронить нашу державу, палить ворога на Харківському напрямку», – додає посадовець.

“Гончаренко центр” в Івано-Франківську

За словами директорки Оксани Кузьменко, у «Гончаренко центру» в Івано-Франківську основну увагу приділяють соціалізації та інтеграції тих людей, котрі цього потребують. Першочергово він відкривався як волонтерський хаб для ВПО. Це була сублімація культурно-інформаційно-волонтерської допомоги.

Наразі працює для різних цільових та вікових категорій. До прикладу, наймолодшому слухачу курсів англійської мови 4 роки, а найстаршому – 86.

Як в Івано-Франківську працює "Гончаренко центр"

За увесь час існування центр відвідали майже 15 тисяч людей. А щомісяця  сюди приходить близько 3,5 тисячі слухачів, глядачів та студентів.

«Працює також цілодобово дві гарячі лінії юридичної підтримки. Кваліфіковані юристи надають консультації для військовослужбовців та ВПО», – додає директорка.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні