-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті виявили три лікарні, які приймали пологи, не маючи договору з НСЗУ

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківську відбулась зустріч представників медіа з керівництвом Національної служби здоров’я України. Предмет обговорення – проведення Національною службою здоровʼя України моніторингу дотримання умов договору закладами охорони здоров’я Івано-Франківської області в межах Програми медичних гарантій.

Моніторинг є двох видів – автоматичний та фактичний. Автоматичний передбачає постійний дистанційний аналіз медичних записів в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). За його результатами медзакладам можуть перерахувати кошти, також це може стати підставою для проведення більш детального документального моніторингу чи моніторингового візиту НСЗУ в медзаклад, пишуть Версії.

На Прикарпатті виявили три лікарні, які приймали пологи, не маючи договору з НСЗУ

На Прикарпатті автоматичний моніторинг виявив низький рівень проведення тромболітичної терапії при лікуванні інсультів в одній лікарні області. До планового моніторингу у першому півріччі 2024 року потрапили чотири медзаклади області:

  • за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» – Надвірнянська центральна районна лікарня,
  • за пакетом «Медична допомога при пологах» – Богородчанська центральна лікарня, Косівська центральна районна лікарня та Рожнятівська багатопрофільна лікарня.

Автоматичний моніторинг виявив низький рівень проведення тромболітичної терапії при лікуванні інсультів в Центральній районній лікарні Калуської міської ради. У першому кварталі 2024 року до закладу потрапили 227 пацієнтів з інсультом, проте тромболітичні препарати застосовували лише у 8 випадках.

- РЕКЛАМА-
На Прикарпатті виявили три лікарні, які приймали пологи, не маючи договору з НСЗУ

За словами голови Національної служби здоров’я України Наталії Гусак, моніторинг дозволяє захистити право пацієнтів на безоплатне лікування, гарантоване державою відповідно до Програми медичних гарантій.

«НСЗУ закуповує певний перелік медичних послуг у надавачів для громадян. І для нас принципово, щоб ці послуги надавались в повному обсязі та відповідно до умов договору. І з закладами, у яких виявлено порушення ми комунікуємо щодо виправлення ситуації», – відмітила Наталія Гусак.

На Прикарпатті виявили три лікарні, які приймали пологи, не маючи договору з НСЗУ

На Франківщині виявили три лікарні, які приймали пологи, не маючи відповідного договору з НСЗУ, в тому числі й робили кесарів розтин. Це зокрема лікарні в Бурштині, Снятині та Яремчі.

«За перший квартал 2024 року у Бурштинській центральній міській лікарні прийняли 36 пологів і в 3 випадках робили кесарів розтин. У Снятинській багатопрофільній лікарні прийняли 31 пологи, з яких 6 – кесарів розтин. У Яремчанській центральній міській лікарні з 30 прийнятих пологів у 9 випадках робили кесарів розтин», – повідомили в НСЗУ.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні