-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Альтернатива морю: озера Закарпаття, де можна поплавати і відпочити

-Реклама-spot_img
spot_img

Озера Закарпаття стануть чудовою альтернативою відпочинку на морі, адже тут є комфортні умови, чиста вода та неповторна атмосфера гір.

Куди поїхати відпочити та покупатися на Закарпатті

Велика перевага Закарпаття в тому, що тут можна не обирати між способами відпочинку, а одразу ж скористатися усіма варіантами: і плавати в озері, і мандрувати горами, і засмагати на затишних пляжах, і зовсім поруч гуляти та дихати ароматами неповторних карпатських лісів. Де шукати найкращі локації, щоб поплавати та відпочити на озерах Закарпаття, розповідає “Еспресо.Захід“.

Дідове озеро

Дідове озеро

Фото: Tourinform Zakarpattya

Розташоване у Берегівському районі в селі Дийда, Дідове озеро вражає своїм величезним розміром, дехто навіть називає його Закарпатським морем. Площа водоймища складає аж понад 54 га, а глибина сягає місцями 16 метрів. Ця локація стане чудовим варіантом як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для гучної компанії друзів. 

- РЕКЛАМА-

На березі озера наразі є повністю обладнані пляжі, а також і вільна зона. Тут можна зупинитися у різних кемпінгах, котеджах, садибах, готелях і навіть віллах.

Серед доступних та комфортних для гостей також популярна зона відпочинку “Bora Bora”. Тут є безліч водних розваг, обладнаний пляж та спортивні розваги. На озері можна покататися на катерах, бананах чи катамаранах, або проїхатись на водних гірках. Вартість відпочинку на обладнаному пляжі обійдеться 150 гривень у будні та 200 гривень на вихідні, діти до 12 років можуть відпочивати безкоштовно, а орендувати альтанку можна за 500 гривень. Свій цьогорічний сезон пляж розпочав 6 липня і він зараз саме у розпалі.

Шаянське озеро або ж озеро Шаян

Шаянське озеро (озеро Шаян)

Фото: озеро Шаян

Розташоване у селі Шаян, озеро щороку приваблює чимало відвідувачів завдяки своїм унікальним лікувальним властивостям. Озеро оточене горами, що створює специфічний мікроклімат, зокрема, тут дуже рідко буває вітряно. На Шаяні можна купатися, кататися на човні або катамарані і навіть займатися риболовлею. 

Біля озера є кілька баз відпочинку та готелів, які пропонують комфортне проживання та чимало послуги для відпочивальників. Більшість із них пропонують своїм гостям не лише можливість мешкати поряд з озером, але й поплавати у басейнах, відвідати СПА, скуштувати місцевих смаколиків, а дехто навіть має власну пекарню. Серед баз та готелів, де можна оселитися, “Шаян Гора”, “Легенда Шаян”, “Мараморош”, “Озеро Силоамська купальня” та інші.

Озеро Хащованське або озеро Віта

озеро Хащованське (озеро Віта)

Фото: Відвідай

Озеро Хащованське, або ж озеро Віта (через назву популярної бази) неподалік села Нижній Студений – лише за 2 кілометри від нього – розташувалося в оточенні лісу, у досить спокійному, тихому та затишному місці. Озеро вважається справжнім екологічним курортом. 

Тут майже не буває вітряних днів, а сама водойма зустрічає мандрівників прохолодною, але дуже чистою водою, піщаним берегом та зручним заходом, тож ідеально підходить для пляжного відпочинку. Подейкують навіть, що комарів тут не буває.

Тут також наявні різноманітні водні та пляжні розваги, проте локація підходить не лише для пляжного відпочинку, але й повільних прогулянок, поїздок на велосипедах чи й риболовлі. До послуг гостей пропонуються пішохідні екскурсії під керівництвом досвідченого гіда. Озеро обслуговує готельний комплекс “Озеро Віта”, тому вхід для відвідувачів є платним і обійдеться у 100 гривень з людини, а для гостей готелю – безкоштовним.

Озеро Кунігунда

озеро Кунігунда

Фото: Держагентство водних ресурсів України

Озеро Кунігунда часто називають українським Мертвим морем, адже воно має антропогенне походження і з’явилося після просідання шахти з видобутку солі, яку згодом повністю затопила вода. Тому озеро може похвалитися багатим вмістом корисних мікроелементів, які мають відновлювальний вплив на організм людини.

Водойма розташувалася у Солотвино – унікальної курортної території, куди люди віддавна приїздять на відпочинок і оздоровлення. Саме Кунігунда є найбільшим озером курорту, а його дно складається із суцільного шару солі. А температура води в Кунігунді не опускається нижче 17 градусів протягом всього року. Гірське повітря у поєднанні із солоною водою створюють для гостей ідеальні умови для зняття втоми й розслаблення, що так важливо у часи постійних стресів.

Оселитися біля озера із комфортом можна на одній із багатьох баз відпочинку, які Солотвино пропонує на будь-який смак та цінову категорію, більшість із них також пропонують відвідувачам свої солені басейни. Зокрема, найпопулярніші серед них – це “Сонячна”, “Фієста”, “Кароліна”, нова база “Garden House” та чимало інших. Також тут можна орендувати помешкання у приватному секторі, який активно продовжує розвиватися та пропонує чимало різних послуг.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні