-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В серпні у Франківську відбудеться фестиваль АртПоле

-Реклама-spot_img
spot_img

Які часи, такі й фестивалі. 8 серпня зустрічаємо фестиваль АртПоле у Франківську, на Промприладі. Будуть фотографії Олі Михайлюк і живопис Яреми Стецика. 

А ще – показ відеонотаток, які Оля Михайлюк і Томаш Сікора записують у подорожах з Карпат на схід до 10 бригади «Едельвейс» і 102 івано-франківської бригади тероборони, пише Репортер.

У серпні в Івано-Франківську відбудеться фестиваль АртПоле

Оля Михайлюк та Томаш Сікора працюють над документальним відео про волонтерів, які їздять з Карпат до своїх на Донеччину й в Гуляйполе, і про тих гуцулів, які зараз там – боронять країну.

Відеонотатки зафіксували три довгі подорожі з Карпат у донецькі й запорізькі степи заради трьох коротких, але таких важливих, зустрічей. В сумі – це близько 10 000 км, десятки годин розмов, музики й гулу моторів, далекі дороги до близьких людей.

- РЕКЛАМА-

Волонтери з карпатського села Бабин регулярно їдуть до своїх — 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” та 102 Івано-Франківської тероборони.

Три крайні подорожі завдяки камері Олі Михайлюк та саунд-дизайну Томаша Сікори перетворилися на road movie: про людей та відстані, що відділяють їх від домівок — в просторі та часі. І про те, що допомагає не втратити зв’язок, – розповідають на сторнці фестивалю ArtPole.

Один із героїв відео – Іван Палійчук з Бабина. Він півтора року прослужив бойовим медиком на передовій, повернувся минулої весни. Цього року в нього народилася донька. Іван з – 10 ОГШБ «Едельвейс». Його побратими і далі на передовій. Іван з ними на зв’язку і постійно дбає, аби у його побратимів було найнеобхідніше.

Приходьте слухати, як звучать цимбали в степах, пити косівський яблучний сік з гарбузом і проводжати волонтерів у чергову подорож, – пишуть організатори на сторінці АртПоле.

Після Франківська покази АртПоле пройдуть у Києві, Запоріжжі та Гуляйполі. Звичайно, це нагода передати корисні речі на фронт…

Фото й живопис на фестивалі мінятимуть на донати й зніматимуть наступну частину цього роуд-муві (дорожнього кіно).

Вирішили документувати карпатських героїв, допоки війна не закінчиться нашою перемогою і всі вони не повернуться додому. Ми ж казали, фестиваль, погнали. Долучайтеся! – додають організатори.

Проєкт співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні