-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

“Щасливий, що побачив їх – наші Карпати”: пес Патрон піднявся на Говерлу. ФОТО

-Реклама-spot_img
spot_img

Собака Патрон, який працює із рятувальниками, піднявся на вершину українських Карпат – гору Говерлу.

Про це йдеться на інстаграм-сторінці Патрона, передає “Еспресо.Захід“.

29 липня службовий пес Патрон, який працює із рятувальниками та на початку повномасштабного вторгнення став зіркою соцмереж, піднявся на Говерлу.

Пес Патрон піднявся на Говерлу

Фото: instagram.com/patron_dsns/

- РЕКЛАМА-


“Ще ніколи не був так близько до хмар”

“Мав маленьку відпустку, всього три дні. І я щасливий, що побачив їх – наші Карпати.

Про гори я чув і раніше, але ніколи не мріяв про них. Дарма, як виявилося. Це той випадок, коли мрія здійснилася ще до того, як я встиг її загадати.

Пес Патрон піднявся на Говерлу

Фото: instagram.com/patron_dsns/
Тут, у горах, відчув себе малим та великим одночасно. Бо наче ось вона – могутня Говерла. Але якщо дивитися на неї з підніжжя, то вершина вміщається на кінчику мого носа. Та коли почав підніматися, то втома гуде в ногах ще до першої полонини. А далі – краса без кінця. Сідаю перепочити, підкріпитися, помилуватися природою і відчуваю, як вона ділиться зі мною своєю силою. Шум лісу, дзюрчання річки та навіть дзвіночки у корівок на шиї гомонять одне: “Все вийде, ти зможеш, вперед!”. Втома зникає швиденько. І далі мчу вгору, аж доки смачнюща вода із гірського струмка не змусить зупинитися.

Пес Патрон піднявся на Говерлу

Фото: instagram.com/patron_dsns/
А на вершині розумію, що ще ніколи не був так близько до хмар. Але й до землі теж, бо мої очі вперше можуть охопити так багато простору. Дивлюся на сусідні гори, на безкрайні ліси, на далекі полонини і ще раз переконуюся: такою гарною є наша Україна. Михайло протягує мені шматок сиру, бо на спуск теж потрібні сили. Жую його і, здається, підкріплюся не лише ним…” – йдеться у дописі.

Пес Патрон піднявся на Говерлу

Фото: instagram.com/patron_dsns/


Хто такий Патрон

Пес Патрон народився 20 липня 2019 року у Чернігові. Це собака-винюхувач вибухівки, талісман Державної служби з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів повномасштабної російсько-української війни. Офіційний символ Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування, сформованого при Міністерстві внутрішніх справ.

За даними ДСНС, до 19 березня 2022 року Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні