-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Співробітника фсб заочно засудили до 10 років за збирання даних про військові об’єкти Франківщини

-Реклама-spot_img
spot_img

Суд виніс заочний вирок за шпигунство співробітнику російської фсб.

Він працював над створенням агентурної мережі для отримання розвідувальної інформації про Сили оборони України.

Про це повідомляє Управляння СБУ в Івано-Франківській області, пише Правда.іф.

Контррозвідка викрила шпигуна в 2023 році на спробі завербувати мешканця Прикарпаття для збору інформації про військові об’єкти регіону. Співробітника фсб цікавило місцезнаходження та бойовий потенціал військових частин ЗСУ біля місця проживання прикарпатця, а також його можливості збирати дані про підрозділи Сил територіальної оборони ЗСУ та Національної гвардії.

- РЕКЛАМА-

Контррозвідники встановили особу вербувальника. Ним виявився Андрій Новіков, 1993 р.н., співробітник фсб.

Для формування агентурної мережі він безпідставно зупиняв українських громадян, які поверталися в Україну через прикордонні пункти рф з іншими державами. Під час конфіденційної бесіди з українцями співробітник фсб за допомогою тиску та погроз намагався схилити їх до подальшої співпраці. Після повернення громадян в Україну, вербувальник виходив на них через месенджер та давав завдання зі збору розвідувальної інформації.

Мешканець Івано-Франківщини не став збирати дані для рф на замовлення представника ворожої спецслужби, натомість повідомив всю відому йому інформацію СБУ.

Суд визнав співробітника фсб винним за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 114 КК України – замах на шпигунство. Його засуджено до 10 років позбавлення волі (заочно).

Викриття шпигуна проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні