-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Жителі Вовчинця вимагають у міської ради припинити забудову села

-Реклама-spot_img
spot_img

У п’ятницю, 2 серпня, жителі Вовчинця прийшли на сесію міської ради, аби запобігти голосуванню за затвердження детального плану території для багатоквартирної забудови.

Йдеться про межі вулиць Надрічна-Чумака, пише Правда.іф з посиланням на Репортер.

За словами мешканців села, 1 січня 2024 року на ділянку заїхала великогабаритна техніка і там почали будівельні роботи. На сьогодні вирили два великі котловани й заклали фундамент впритул до їхніх будинків.

Люди неодноразово зверталися в Державну інспекцію архітектури та містобудування України (ДІАМ) та в Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради. Втім досі немає інформації про дозвіл на виконання будівельних робіт.

- РЕКЛАМА-

Разом з тим 16 квітня було проведено громадські слухання щодо ДПТ в межах вулиць Надрічна-Чумака, але без участі громади села.

Жителі Вовчинця вимагали повторно провести громадські слухання і зробити це, як належить.

Тобто заздалегідь повідомити громаду про дату, час, місце проведення зустрічі, аби вони мали можливість подати свої зауваження до детального плану території.

Шановні депутати, ми обрали вас не для того, щоб ви захищали інтереси забудовників, які нехтують будівельними нормами та ігнорують інтереси громади задля прибутків, – говорить мешканка села Ольга Бабецька.

Жителі Вовчинця переконані, неподалік від річки з’являться багатоквартирні «вежі» з порушенням норм щодо щільності забудови, відстаней до існуючої малоповерхової забудови, висотності тощо.

Вимагаємо повернути детальний план території на доопрацювання та провести громадські слухання відповідно до процедури передбаченої законодавством, – каже Ольга Бабецька.

У підсумку в залі не вистачило голосів «за» затвердження детального плану території для багатоквартирної забудови в межах вулиць Надрічна-Чумака. Рішення не прийнято.

Вовчинець ще 10 років тому було звичайним селом з дачами та приватними будинками. А ще – місцем відпочинку, адже тут є дві річки та Вовчинецькі гори. З плином часу близькість до міста все більше наповнювала його елітними маєтками заможних франківців.

Зараз поряд із дизайнерськими будинками з’являється ще більш чужорідна для села забудова: таунхауси й котеджі, які наповну зводять франківські забудовники.

Зараз у Вовчинці є кілька проєктів елітного будівництва. Основний забудовник двоповерхових таунхаусів – EffectBud. Також у центрі села активно будуються дуплекси (двоквартирний будинок на дві сім’ї з окремими входами – авт.) від компанії Alliance Developer. Одразу на початку села починається нове будівництво від компанії «Ярковиця». Ближче до річки будуються таунхауси й дуплекси від ND Group Development.

А позаду гіпермаркету «Метро» будуються ще два житлові комплекси – «Квартал Краківський» (заплановані 12 будинків) і «Wavel» (5 будинків) від компанії VamBud.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні