-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Українські саблістки вибороли золото з фехтування на Олімпіаді-2024

-Реклама-spot_img
spot_img

Збірна України виграла “золото” жіночих командних змагань з фехтування на шаблі. У фіналі “синьо-жовті” здобули вольову перемогу над збірною Республіки Кореї.

В заключній для України фехтувальній дисципліні “синьо-жовті” стартували у складі нової бронзової призерки особистого турніру Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової, пише Правда.іф з посиланням на Суспільне спорт.

Українки стартували в статусі третіх сіяних і розпочали змагання з матчу 1/4 фіналу проти італійок.

Як виступили шаблістки України в команді Олімпіади-2024?

  • У стартовому раунді перемогли Італію, вигравши п’ять із дев’яти сутичок — 45:39. Зокрема, всі три свої матчі забрала в суперниць Харлан.
  • Іще переконливіше виступили у півфіналі — 45:32 проти Японії. Суперниці виграли лише одну з дев’яти сутичок, в усіх власних поєдинках перемогли Харлан і Комащук, а Юлія Бакастова в матчі провела свій дебют на Олімпіаді-2024, замінивши Кравацьку.
  • Гарантувавши щонайменше “срібло”, українки у фіналі змагалися зі своїми найближчими переслідувачками у світовому рейтингу — командою Республіки Кореї.
Команда шаблісток виграла перше "золото" України на Олімпійських іграх-2024

Ольга Харлан у “золотому” фіналі Олімпійських ігор. REUTERS

- РЕКЛАМА-

Як пройшов вирішальний матч Олімпіади?

  • Протистояння розпочалося з перемоги Харлан над Джон Енхе — 5:3. Після третини матчу українки поступалися 13:15 — Бакастова першу сутичку програла, а Комащук звела свій бій до нічиєї.
  • Бакастова поступалася і в другій своїй сутичці, перш ніж Харлан скоротила відставання у загальному рахунку до двох уколів — 23:25. Різниця зберігалася й після другого поєдинку Комащук — 28:30.
  • Паритет для українок відновила Бакастова — за рахунку 31:31. Чой Себін перед двома заключними сутичками повернула Республіці Кореї перевагу в два уколи — 33:35 перед виходом на доріжку Комащук.
  • Джон Енхе завдала Комащук першої поразки у фіналі — 4:5 та загальні 37:40 на користь кореянок. На вирішальну сутичку до 45 балів на доріжку повернулася Харлан.
  • Чемпіонка Пекіна-2008 стартувала з ривка 3:0 і недовзі зрівняла рахунок — 42:42! Харлан продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перше “золото” Олімпійських ігор-2024!
Команда шаблісток виграла перше "золото" України на Олімпійських іграх-2024

Харлан виграла вирішальну сутичку 8:2 і принесла збірній олімпійське “золото”. REUTERS/Maye-E Wong

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні