-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Суд оштрафував водія, який п’яним у Калуші спричинив аварію з двома потерпілими

-Реклама-spot_img
spot_img

Аварія відбулася 14 січня цього року на перехресті вулиць Винниченка і Грушевського у Калуші. У результаті ДТП керманича та двох пасажирів було  доставлено до лікарні. Тест водія на алкоголь виявився позитивним — 1,97 проміле.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднили вирок Калуського міськрайонного суду від 31 липня 2024 року за результатами розгляду у відкритому судовому засіданні кримінального  провадження про обвинувачення уродженця Рожнятова за частиною 2 статті 286-1 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, що знижує увагу та швидкість реакції, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження потерпілій, інформує Правда.іф з посиланням на “Вікна”.

Нагадаємо, про цю дорожньо-транспортну пригоду повідомляла поліція. Вона відбулася 14 січня цього року на перехресті вулиць Винниченка і Грушевського у Калуші. Правоохоронці встановили, що 30-річний водій автомобіля Ford, мешканець Рожнятова, не обрав безпечної швидкості руху та виїхавши на перехрестя, допустив зіткнення з металевою огорожею. Відтак автомобіль відкинуло до стіни будинку. У результаті ДТП керманича та двох пасажирів, 1993 та 1990 років народження, мешканців Калуської громади, було доставлено до лікарні. Водія перевірили на стан сп’яніння. Результат виявився позитивним — 1,97 проміле.

Як встанови суд, аварія трапилася близько 00:05 годин в темну пору доби, похмуру, морозну погоду без опадів та туману.

- РЕКЛАМА-

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пасажирка автомобіля марки Ford отримала тяжкі тілесні ушкодження (зокрема відкриту черепно-лицеву травму з переломами кісток черепа та гематомами), які згідно висновку експерта належать до таких, що є небезпечними для життя в момент спричинення.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у пред`явленому обвинуваченні визнав в повному обсязі та розкаявся за вчинені дії. Потерпіла у судове засідання не з`явилася, однак подала заяву, в якій вказала, що матеріальні і моральні збитки їй відшкодовано, а претензій до обвинуваченого вона не має. Просила його суворо не карати.

Як зазначено у вироку, суд врахував те, що обвинувачений позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні малолітню дитину, є особою з інвалідністю ІІІ групи та раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Обставин, що обтяжують покарання судом встановлено не було.

Прокурор просив призначити обвинуваченому у виді штрафу у розмірі 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 5 років.

Суд врахував обставини, що пом’якшують покарання, та ухвалив визнати чоловіка винуватим за ч.2 ст.286-1 КК України та призначив покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України — штраф у розмірі 3 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 59 500 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк п`ять років.

Після набрання вироком законної сили також буде скасовано арешт на майно — автомобіль, на якому було скоєно ДТП.

Санкція ч. 2 ст. 286-1 КК України — позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Частина 1 статті 69 говорить, що за наявності кількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, суд може призначити більш м’яке основне покарання, ніж передбачено законом.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні