-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Новий штам COVID-19 — FLiRT виявили на Прикарпатті

-Реклама-spot_img
spot_img

На Івано-Франківщині зафіксували один випадок нового субваріанту COVID-19 Omicron — FLiRT.

Про це інформують на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

У кожного субваріанта є певні особливості, але загальні симптоми на початку захворюваності такі ж, як і за інших варіантів COVID-19, розповідає заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. Це — нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, болі в м’язах або тілі.

Три випадки субваріанта коронавірусу FLiRT виявили минулого тижня. Два — у Києві та один — в Івано-Франківській області. Захворілі — дві жінки та чоловік віком понад 60 років. Пункти щеплення в країні забезпечені безоплатною вакциною проти COVID-19, тому людям, які пропустили щеплення, або особам з групи ризику важкого перебігу захворювання варто проконсультуватися із сімейним лікарем та зробити щеплення напередодні епідсезону, — каже Ігор Кузін.

Вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Інформацію про найближчий пункт вакцинації можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Цей штам швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. Всесвітня організація охорони здоров’я поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки нового штаму коронавірусу FLiRT, однак зазначили, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни, — інформують у МОЗ.

- РЕКЛАМА-

Як йдеться у дописі, поширення нового субваріанту FLiRT у світі виявили у грудні 2023 року. Найбільше випадків зафіксували в Австралії.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні