-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Повістки поштою: що варто знати військовозобов’язаним прикарпатцям

-Реклама-spot_img
spot_img

Повістки онлайн військовозобов’язаним в Україні не надсилатимуть. 

Втім, з 16 липня 2024 року з’явилась новація — повістка, яку ТЦК відправлятиме рекомендованим листом, вважатиметься врученою навіть тоді, коли особа відмовиться її забрати, або якщо пошта поставила відмітку про відсутність особи за адресою місця проживання, пише Фіртка.

Так, якщо людина оновила дані та вказала адресу свого фактичного проживання — повістка може бути направлена на цю адресу. Якщо дані не оновлені, повістку направлятимуть на адресу зареєстрованого чи задекларованого місця проживання військовозобов’язаного. 

“Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється знову ж таки під підпис, або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доправлена.

Якщо людини не було фізично на місці й повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення”, — пояснював раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Разом з тим, 9 липня Кабінет міністрів упорядкував механізм централізованого друку і надсилання повісток військовозобов’язаним поштою. Тому процес оформлення повістки має стати більш автоматизованим. 

- РЕКЛАМА-

У разі формування такої повістки керівник ТЦК має накласти кваліфікований електронний підпис у день її формування.

Так, зокрема, військовозобов’язані можуть отримати:

  • повістку для уточнення даних — це повістка, яку вручають для уточнення та оновлення інформації про склад сім’ї, стан здоров’я військовозобов’язаних, місце роботи тощо.
  • повістку на проходження військово-лікарської комісії — це повістка за підписом військового комісара зобов’язує пройти медичне обстеження.

Зауважимо, що у повістці мають бути вказані:

  • ПІБ, рік народження та адреса;
  • вид повістки (уточнення облікових даних, проходження медкомісії, прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше — військкомат), призов на військову службу);
  • дата, час та адреса — коли й куди необхідно з’явитися;
  • уточнення щодо необхідних документів;
  • назва органу, печатка, підпис, прізвище, ім’я та по батькові керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Разом з тим, є низка причин, які є поважними для неявки у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки під час мобілізації.

Правозахисники назвали такі причини:

  • хвороба;
  • стихійне лихо;
  • смерть рідної людини;
  • інша вагома обставина, через яку призовник вчасно не прибув до територіального центру комплектування.

Неявка призовника без поважної причини у будь-якому випадку спричинить покарання.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні