-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську суд відмовив у зменшенні застави адвокатці Москві, підозрюваній у сприянні ухиленню від мобілізації

-Реклама-spot_img
spot_img

7 серпня Івано-Франківський апеляційний суд відхилив позов захисника адвокатки Богдани Москви про зменшення застави з 1 мільйона 816 тисяч гривень до 242 тисяч гривень, а також щодо дозволу покидати межі Львова.

Її підозрюють у допомозі військовозобов’язаним уникати мобілізації за винагороду, повідомила кореспондентка Суспільного, яка була на засіданні, пише Правда.іф.

Прокурор Олександр Луговськой та захисник підозрюваної Назарій Гарасимчук були присутні онлайн.

За словами адвоката Назарія Гарасимчука, застава у майже два мільйони є великою і непомірною для його клієнтки. Окрім того, у неї проблеми зі здоров’ям.

“Те, що заставу за Богдану Москву внесли так швидко, зумовлене тим, що у неї проблеми зі здоров’ям. Це — непросте захворювання. Мова йде про проблеми з кістою яєчника і міомою матки. Це — дороге лікування. Також прошу врахувати, що Богдана Москва є адвокаткою з великим стажем. Вона не мала жодних негативних репутаційних аспектів до подій у липні (2024 року — ред.) На нашу думку, є підстави для зменшення розміру застави”, — говорить Назарій Гарасимчук.

- РЕКЛАМА-

Він додає, що через судову заборону його клієнтка не може користуватися об’їзними дорогами Львова, аби уникнути міських заторів. Тому в позовній заяві просить встановити нові обмеження щодо Богдани Москви — не залишати Львівську область.

“Це жодним чином негативно не позначиться на проведенні досудового розслідування. Щобільше, підозрювана уже брала участь у допиті, де з’явилася у день, коли її покликали”, — каже адвокат.

Прокурор Олександр Луговськой виступив проти апеляційної скарги. З його слів, статки сім’ї підозрюваної Богдани Москви та коштовне весілля, яке було у її доньки, вказують на її платоспроможність.

“Окрім того, я хочу звернути увагу на те, що цей злочин скоєний під час воєнного стану в країні й пов’язаний з обставинами, які фактично можуть свідчити про дії щодо підриву обороноздатності держави, оскільки вони були спрямовані для оформлення громадянам штучних захворювань з метою уникнення їхньої подальшої мобілізації та подальшого виїзду за кордон”, — говорить Олександр Луговськой.

Зі слів прокурора, якщо підозрювана зможе виїжджати за межі Львова, то матиме змогу впливати на свідків та співучасників кримінального правопорушення, які ще до кінця не встановлені.

Колегія з трьох суддів, де головував Олександр Васильєв, відхилила позовну скаргу адвоката Богдани Москви.

Що відомо про звинувачення львівської адвокатки Богдани Москви

Адвокатку Богдану Москву, яка є тещею експрокурора Ростислава Ільницького, підозрюють в допомозі військовозобов’язаним в ухиленні від мобілізації. За інформацією правоохоронців, адвокатка діяла у складі групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини.

Вартість послуг становила до 12 тисяч доларів США з людини. Загалом вони встигли “заробити” майже 500 тисяч доларів. “Схема” діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Правоохоронці затримали підозрювану під час одержання першої частини грошей у розмірі 3500 доларів США. При обшуках у неї в ручній сумочці знайшли майже 1,5 мільйона в гривневому еквіваленті.

Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання — вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також під час обшуку у помешканні підозрюваної викрили її зятя — експрокурора Ростислава Ільницького, який майже рік перебував у розшуку за підозрою в підробці документів.

8 липня 2024 року Богдана Москва вийшла із СІЗО під заставу у розмірі майже два мільйони гривень.

Також Івано-Франківський міський суд арештував нерухоме майно львівської адвокатки, зокрема квартиру та земельну ділянку.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні