-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Руслан Марцінків: Попри війну ми все-таки знаходимо кошти для розширення мережі комунального транспорту

-Реклама-spot_img
spot_img

Івано-Франківськ, який на всеукраїнському рівні визнано одним з успішних міст у розвитку комунального транспорту, зробив черговий крок у цій справі. 

Недавно комунальний перевізник — КП «Електроавтотранс» підписав контракт із львівським ТзОВ «Завод ЕлектронМаш» на закупівлю дев’яти низькопідлогових тролейбусів (дуобусів) з кондиціонером та автономним ходом до 15 км. Ці машини Івано-Франківськ має отримати наступного року. 

Вартість контракту на львівські тролейбуси – 3,615 млн євро, з яких 3 млн – це кредитні кошти Європейського інвестиційного банку і 615 тисяч євро – безповоротна фінансова допомога (ґрант) від Інвестиційної платформи сусідства Євросоюзу (NIP) в рамках проєкту Міністерства інфраструктури України та Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України І». Місто повертатиме кредит впродовж 22 років під низький відсоток — 1,6 % річних.

Проєкт із закупівлею дуобусів має досить довгу історію. Про нього почали говорити ще чотири роки тому. 12 листопада 2020 року на позачерговій сесії міської ради було надано місцеву гарантію для забезпечення виконання комунальним підприємством «Електроавтотранс» зобов’язань за кредитом на закупівлю восьми дуобусів. Усічні 2022 року було вже оголошено тендер на це, однак у березні того ж року через широкомасштабне вторгнення московії в Україну торги тимчасово зупинили.

- РЕКЛАМА-

До закупівлі тролейбусів з автономним живленням міська влада Івано-Франківська повернулася торішньої весни, а тендер відбувся наприкінці року. До тендерної процедури розкриття пропозицій дійшли три учасники — «Завод ЕлектронМаш», «Бас Мотор» з Києва та «Шкода Електрік» з чеського міста Плзень. Переможцем став «…Електронмаш», який подав найбільш вигідну для Івано-Франківська пропозицію.

Руслан Марцінків: Попри війну ми все-таки знаходимо кошти для розширення мережі комунального транспорту

ТзОВ «Завод ЕлектронМаш», яке входить до ПАТ «Концерн «Електрон», спеціалізується на виробництві автотранспортних засобів і єдине в Україні виробляє кузови з нержавійної сталі з терміном служби 15-20 років. Його автобуси та електротранспорт активно закуповують Львівська та Ужгородська міські ради. Торік «Завод ЕлектронМаш» виграв тендер на виробництво 13-ти пасажирських низькопідлогових автобусів за 126 млн грн для Ужгорода, де ще в 2021 році на міських маршрутах працювало 20 автобусів «Електрон А185». А Львів у квітні ц. р. отримав вже десятий низькопідлоговий трамвай.

«Дуже важливо, що ми купуємо дуобуси в українського виробника. Ці дев’ять одиниць комунального транспорту ми зможемо придбати завдяки Європейському Союзу — його ґранту і пільговому кредиту. Попри війну Франківськ все-таки знаходить кошти для розширення мережі комунального транспорту. Зі збільшенням автопарку в місті збільшиться і кількість маршрутів, а значить, більше транспортних зручностей матимуть і жителі міської громади», — зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Нагадаємо, що аналогічне радикальне поповнення комунального автопарку в місті відбулося майже рік тому, коли на міські маршрути виїхали вісім сучасних автобусів європейського рівня «Solaris Urbino 12», якими КП «Електроавтотранс» довело число автобусів на маршрутах до 78-ми. Перед цим, в 2020 році, місто закупило дев’ять автобусів.

Розвиток громадського транспорту в Івано-Франківську — один із пріоритетів міської влади, через що це навіть називають «транспортною революцією». За головування в місті Руслана Марцінківа комунальний транспорт радикально оновився, а транспортне обслуговування в міській громаді піднялося на якісно вищий рівень. Через це комфортні тролейбуси та автобуси КП «Електроавтотранс» є дуже популярними серед франківців.

Мирослав Стефанців, ГК

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні