-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У селі на Рожнятівщині свекруха побила колишню невістку

-Реклама-spot_img
spot_img

Рожнятівський районний суд постановив оштрафувати уродженку селища Перегінське, яка поконфліктувала зі своєю колишньою невісткою. Потерпіла просила ще моральну шкоду. Що вирішив суд?

Розповідає Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, йдеться про пенсіонерку, яка умисно заподіяла легке тілесне ушкодження своїй колишній невістці. Остання прийшла до будинку свекрухи в селі Небилові, щоб забрати свої речі. Жінки посварилися і в результаті господиня помешкання нанесла небажаній гості “декілька ударів долонями рук в область лівої руки та грудної клітки ззаду”. В результаті потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді синців в ділянці лівої руки, синця в ділянці грудної клітки по задній поверхні зліва, які згідно висновку експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку не визнала, дала показання, що не заподіювала потерпілій тілесних ушкоджень, а її вина не доведена жодним доказом.

- РЕКЛАМА-

Утім свідки дали інші показання. Зокрема, мати потерпілої, яка того дня була разом із дочкою на подвір’ї свахи, зазначила, що моменту нанесення ударів дочці не бачила, але коли та вибігла з хати, то на її тілі були характерні пошкодження. Сусідка того дня чула сварку на подвір’ї. Це підтвердила і подруга потерпілої.

Син обвинуваченої натомість дав свідчення, що прийшов того дня і побачив, як з хати виносять речі, зокрема, посуд та ковдри. Все це супроводжувалося криками. Нанесення ударів він не бачив. Однак, був очевидцем конфлікту між обвинуваченою та потерпілою.

Аналізуючи та оцінюючи здобуті в ході досудового розслідування та в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд дійшов до висновку, що дії обвинуваченої правильно кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 1 ст.125 КК України, оскільки вона умисно заподіяла потерпілій легкі тілесні ушкодження. Суд ухвалив призначити покарання у виді штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень. Також потерпіла просила стягнути з обвинуваченої 30 тисяч гривень моральної шкоди, але суд цей цивільний позов задовольнив лише частково: присудив 7000 гривень в рахунок відшкодування матеріальної шкоди, 2000 гривень моральної шкоди та 4000 гривень як відшкодування судових витрат.

Вирок ще може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні