-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Солдат з Прикарпаття у суді зобов’язав військову частину звільнити його зі служби

-Реклама-spot_img
spot_img

Військова частина відмовила у задоволенні рапорту нібито через подання неналежних документів.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов старшого солдата, якого військова частина відмовилась звільнити зі служби за сімейними обставинами. Дії командування суд визнав протиправними та зобов’язав прийняти відповідне рішення, пише Захід.нет

Як вказано у рішенні, яке оприлюднили у судовому реєстрі у серпні 2024 року, до суду із позовом до військової частини звернувся старшний солдат. Військовий у грудні 2023 року хотів звільнитись із служби за сімейними обставинами – для догляду за матір’ю, яка потребує постійного стороннього догляду. Командування військової частини відмовило у задоволенні рапорту солдата. Військовий не погодився з цим рішенням і оскаржив його у суді.

Представник військової частини надав суду відзив на позовну заяву, у якій заявив, що «документом, який підтверджує необхідність здійснення догляду за особою понад 18 років є висновок МСЕК, а не висновок ЛКК. Тому, доданий позивачем до рапорту висновок лікарсько-консультативної комісії не може бути належним документом, який дає підстави для звільнення за сімейними обставинами».

- РЕКЛАМА-

Справу розглянув суддя Юрій Бобров, який вважає підстави відмови помилковими і необґрунтованими, такими, що суперечать нормам законодавства. На думку судді, подані позивачем разом з рапортом про звільнення документи є достатні та підтверджують право на звільнення з військової служби.

«З аналізу наведених нормативних актів в контексті розподілення повноважень між ЛКК та МСЕК, суд вважає, що висновок про необхідність постійного стороннього догляду за хворими, незалежно від віку, може встановлюватися лікарсько-консультативною комісією медичного закладу», – вказано у рішенні суду.

Суддя визнав протиправною відмову командування військової частини у звільненні солдата зі служби та зобов’язав повторно розглянути рапорт, врахувавши висновки суду. Рішення ще можна оскаржити.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні