-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Врятувати дім від грибка: ефективні методи Ігоря Петріва

-Реклама-spot_img
spot_img

Після повернення з війни ветеран з Івано-Франківська Ігор Петрів відновив власну справу – він рятує будинки. Його спеціалізація – виведення цвілі і грибка у будь-яких приміщеннях. 

Ігор Петрів також надає супутні послуги: озонування, гідроізоляції та встановлення електричного опалення. Допомагають Ігореві демобілізовані військовослужбовці, а частину заробітку ветеран-підприємець віддає на допомогу армії, пише КУРС

Врятувати дім від грибка: ефективні методи Ігоря Петріва

Франківець Ігор Петрів започаткував власну справу 15 років тому – одним з перших в місті почав надавати послуги з виведення грибка. За цей час випробував багато препаратів та різноманітних методик, придбав найсучасніше обладнання. Згодом єдиний в обласному центрі почав надавати послуги з озонування.

Врятувати дім від грибка: ефективні методи Ігоря Петріва

Попри успішний бізнес у 2015 році Ігор пішов добровольцем на війну – захищав кордони України на Донецькому напрямку. Після демобілізації волонтерив та продовжив займатися підприємництвом.

- РЕКЛАМА-

Із початком повномасштабного вторгнення у 2022 році Ігор знову добровільно вступив до лав ЗСУ. У складі 34 окремого кулеметного взводу спочатку воював на Сумщині, відтак – у Бахмуті. Далі – довготривале лікування, реабілітація та пожиттєва третя група інвалідності.

Після реабілітації Ігор повернувся до знайомої справи і навіть розширив спектр послуг. Його фірма «Індіго-Експерт» тепер займається усуненням цвілі й грибка, озонуванням приміщень, гідроізоляцією та встановленням електричного низькотемпературного опалення.

Виведення цвілі в будинку назавжди

Рано чи пізно цвіль з’являється приблизно у 70% помешкань.

«Пліснява кидається через те, що десь недобре працює витяжка, десь недостатньо провітрюється приміщення, десь щось підмокає, не прогрівається приміщення або після прання одяг сушать у хаті. Волога виділяється, не має куди виходити, вбирається у стіни, підлогу, меблі, і утворюється пліснява, – розповідає Ігор Петрів. – А грибок – це гірше, бо воно з’їдає все: підлогу, цеглу, штукатурку».

Перед тим як братися за видалення плісняви, спеціалісти «Індіго-Експерт» визначають причину її утворення та за допомогою спеціальних приладів знаходять джерело вологості. Наприклад, десь у стіні просочується вода через пошкоджені труби або при ремонті мокрі стіни зашили пінопластом.

«Дуже багато людей думають, що пінопласт зберігатиме тепло, але вони роблять гірше. Бо на мокрій стіні утворюється “акваріум”, і тоді її дуже важко висушити», – пояснює підприємець.

Врятувати дім від грибка: ефективні методи Ігоря Петріва

Причиною утворення грибка можуть також бути підшкірні води, неправильно встановлені каналізація та ринви.

Не завжди грибок можна виявити на початковій стадії. Ігор Петрів розповідає, що найскладніший випадок у його практиці проявився через неприємний запах.

«Хата була чистесенька, акуратна. Просто чути було запах. Я пройшовся приладом, а він всюди пищить. Зняли дошку з підлоги і прозріли – із грибка під підлогою утворилася суцільна павутина. Причиною була недобре встановлена ринва, яка текла під хату. Гідроізоляція була неякісна. Грибок пробив цеглу і зробив собі під підлогою гніздо».

Однак навіть із цим спеціалісти впоралися – приблизно за півтора тижні висушили та вивели грибок. Хоча дерев’яну підлогу довелося замінити.

«У нас є прилади, які просушують бетон товщиною до 3,5 метрів. Вони забирають вологу зі стіни. Щоб не допустити повторного утворення вологи, ми робимо гідроізоляцію. Вона утворює плівку, яка не допускає повторного виникнення вологи, – пояснює Ігор Петрів. – Хоча гідроізоляцію бажано зробити у будинку на етапі встановлення коробки перед нанесенням штукатурки. Коли ти робиш гідроізоляцію, то вже взагалі не допускаєш вологу з вулиці до хати. Оце найважливіше, щоб люди знали. Потім вже і не буде поступлення вологи, ну, і, звісно, не буде грибка».

Врятувати дім від грибка: ефективні методи Ігоря Петріва

Для виведення грибка Ігор Петрів використовує сучасне обладнання та препарати європейських виробників.

«Хімікати від грибка є різних видів, ефективніші – дуже агресивні і їдкі. При їх застосуванні треба на деякий час покинути приміщення. А є такі, які не шкодять людям та тваринам. Їх ми застосовуємо, коли люди не мають куди виїхати чи не мають де залишити домашніх тварин. Для кожного випадку ми підбираємо препарати індивідуально», – каже Ігор Петрів.

Послугами «Індіго-Експерт» часто користуються і клієнти, яких затопили сусіди. У таких випадках  важливо швидко просушити приміщення, щоби не допустити утворення плісняви.

«Ми приїжджаємо, встановлюємо вологозбирачі, тени, дуйки. І дуже швидко забираємо всю вологу, щоб воно не розповсюдилося по диванах, по шафах», – відзначає підприємець.

Також спеціалісти виїжджають для діагностики приміщень – офісів та квартир, які виставили на продаж. Ігор Петрів запевняє, що всі роботи виконують швидко, якісно і надійно.

«За 15 років ще ніхто не скаржився, що повернувся грибок у приміщення. Ми робимо якісно і даємо гарантію», – каже підприємець.

Що таке озонування приміщення і для чого його роблять

Після виведення цвілі за допомогою хімікатів спеціалісти «Індіго-Експерт» проводять озонування приміщення, завдяки чому зникає неприємний їдкий запах. За словами Ігоря Петріва, озонування є найбільш ефективним засобом очищення і оздоровлення повітря – ця процедура знищує віруси, бактерії, алергени.

«Ми запускаємо у приміщення газ озон, який вбиває всі бактерії, що знаходяться у всіх недоступних місцях: шафах, диванах, ковдрах, підлогах, стелях. Потім відкриваємо вікна – і швидко заходить кисень, навіть не потрібно покидати приміщення», – каже Ігор Петрів.

За його словами, озонування варто б проводити у кожному приміщенні раз на один-два місяці для профілактики. Передусім варто таким чином дезінфікувати приміщення дитячих садочків, шкіл, кафе, ресторанів.

«Воно корисне, коли діти хворіють, щоб вбити бактерії. Цю послугу замовляють у квартири, де є вагітні жінки чи новонароджені», – пояснює підприємець.

Також, каже він, озон допомагає позбутися клопів, бліх, тарганів та нейтралізує неприємні запахи після куріння, запахи тварин (псів, котів) і навіть знищує трупний запах.

«Нас інколи викликають, коли в домі хтось вмирає, щоби позбутися трупного запаху. Найскладніший випадок був, коли помер чоловік і тиждень лежав у квартирі. Дев’ятиповерховий будинок просто задихався, то я за дві години озонування знищив повністю весь трупний запах», – пригадує Петрів.

Також озонування варто проводити, коли у приміщенні розбився ртутний термометр.

«Ми приїжджаємо, забираємо ті ртутні кульки, робимо озонування і очищуємо приміщення від отруйних парів», – пояснює підприємець.

Процедура озонування займає 15-45 хвилин. Вартість послуги – 30 гривень за метр квадратний. Тобто озонування квартири площею 50 кв. м обійдеться у 1500 гривень.

Низькотемпературне опалення: надійно і довговічно

Ще одна послуга, яку надає команда «Індіго-Експерт», – це встановлення електричного низькотемпературного опалення. Спеціалісти виконують комплекс робіт від видалення старої опалювальної системи до проєктування, встановлення та підключення нової.

Йдеться про інфрачервоні низькотемпературні батареї українського виробника.

«Їх виготовляють різного кольору, можна замовити індивідуально під кожен інтер’єр. Вони є низькотемпературні – нагріваються до 65 градусів. Так що їх дозволено встановлювати в школах і в садочках. Вони не загоряються і об них не обпечеться людина. Бо будь-які інші нагрівальні елементи мають температуру від 80 градусів і можуть перегоріти. Ці не перегорають, за 15 років ще жодна батарея не перегоріла», – пояснює Ігор Петрів.

За його словами, одна батарея обігріває площу приблизно 6 квадратних метрів, споживає 330 Вт електроенергії. Так, на кімнату 24 кв. м потрібно 4 батареї, на ванну площею 5-6 кв. м. – одну. На кожну кімнату незалежно від її площі і кількості батарей встановлюється один терморегулятор.

«Кількість батарей у кімнаті залежить від площі. За допомогою терморегулятора можна виставляти комфортну температуру для кожної кімнати. Для підтримки цієї температури батареї можуть працювати 5-6 годин на добу. Важливо, що ці батареї нагрівають стіну, а не повітря. Тобто, якщо на дві-три години вимкнуть світло, то приміщення не охолоне, а зберігатиме тепло», – пояснює Ігор Петрів.

Таку систему опалення встановлюють як окремо, так і, як альтернативну, разом з газовим опаленням. Так само батареї можна встановлювати поетапно в кожній кімнаті окремо. Вартість встановлення з батареями, матеріалами та роботою становить приблизно 1 тис. грн за 1 м кв. При тому, наголошує підприємець, такий вид опалення потребує дуже мало електроенергії:

«У мене вдома електричне опалення на площі 83 квадрати, то в загальному використовую 800-900 кВт в місяць у зимовий час. На особняк це досить вигідно. У багатоповерхівках треба менше електроенергії, бо поруч є квартири і сусіди вам допомагають тримати тепло».

Ігор Петрів з командою надає послуги не лише в Івано-Франківську, а й в області і навіть у сусідніх регіонах. Водночас продовжує волонтерити, а частину заробітку передає на допомогу ЗСУ.

Замовити послуги з виведення грибка, озонування чи встановлення електричного опалення можна за телефонами:

  • +380977332783
  • +380668120205

або на:

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні