-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Сьогодні на Франківщину прибуде скорботний кортеж із тілом військового медика Тараса Залипки

-Реклама-spot_img
spot_img

На жаль, знову жахлива новина прийшла на Івано-Франківщину

У вівторок 27 серпня загинув лікар-інфекціоніст від Бога, який віддав порятунку хворих понад 20 років, а у пік ковіду врятував десятки життів. Себе ж, на жаль, не вберіг… Серце старшого лейтенанта Тараса Залипки раптово перестало битися у лікарняній палаті, пише Правда ІФ з посиланням на Рогатинську МТГ

З розповідей батька дізнаємося, що Тарас Ярославович Залипка народився 18 травня 1976 року в  Івано-Франківську, де здобували освіту його мама й тато.

Із золотою медаллю закінчив Рогатинську ЗОШ №2.

У стінах альма-матер Тараса пам’ятають, як дуже здібного, розумного, «світила» випуску, який вирізнявся зацікавленістю до точних наук.

- РЕКЛАМА-

Після закінчення школи продовжив здобувати освіту в Запорізькому медичному університеті на лікувальному факультеті.

Відтак робить свої перші професійні кроки лікаря-інфекціоніста у медичному закладі м.Каховки. Як і в школі, працює з великою відповідальністю, тому запам’ятався колегам-медикам неймовірною фаховістю. А за ці непрості роки був і завідувачем поліклініки, і завідувачем ковідного відділення.

Та у дні окупації 2022-го не полишав пацієнтів. Переїхавши на Рогатинщину, тривалий час проводив онлайн-консультації для хворих.

Водночас Тарас Залипка був добрим батьком для свого сина Владислава, люблячим сином і дбайливим чоловіком. А ще, як згадують рідні та друзі, – великим патріотом. Живучи багато років у Каховці, наш земляк говорив виключно українською.

Ставши до лав Збройних Сил України 17 червня 2024 року, обрав псевдо свого дідуся, учасника УПА, «Ліщина». Бо це ім’я і подвиг близької людини давали Тарасу сили та стійкості у непрості дні.

При формуванні медичної роти, старший лейтенант Тарас Залипка готувався до бойових завдань. Втім, його життя обірвалося дуже раптово – 27 серпня.

Тривалі місяці в окупації, недоспані ночі на медичному «посту», важка робота, переживання за ситуацію в державі, на жаль, не дали нашому земляку зустріти сиву старість.

Військовому медику було лише 48.

Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття родині у зв’язку зі смертю близької людини. Жодні слова не можуть загоїти важку рану втрати. Нехай Бог дає Вам сили пережити це горе. А добрий і світлий спомин про покійного залишиться нетлінним у пам’яті найближчих.

Зустріч траурного кортежу зі старшим лейтенантом Тарасом Залипкою відбудеться у четвер, 29 серпня, о 16:00 год.

У лікарні помер військовий медик з Прикарпаття Тарас Залипка
Старший лейтенант Тарас Залипка

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні