-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Що подорожчало на Прикарпаття за останній місяць

-Реклама-spot_img
spot_img

За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку в серпні, порівняно із липнем, в області становила 0,5%, з початку року – 5,6%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,6% та 4,9% відповідно.

У серпні п.р. приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,2% зафіксовано у всіх регіонах України, пише Правда з посиланням на управління статистики.

На споживчому ринку області в серпні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. Найбільше (на 5,9% та 5,6%) подорожчали яйця та овочі. На 5,0–0,5% підвищилися ціни на макаронні вироби, продукти переробки зернових, свинину, рис, маргарин, сири і м’який сир (творог), рибу та продукти з риби, масло, молоко, м’ясо птиці, цукор. Водночас на 8,7% подешевшали фрукти, на 1,0–0,3% знизилися ціни на соняшникову олію, кисломолочну продукцію, яловичину, сметану.

Підвищення цін на алкогольні напої та тютюнові вироби на 0,8% в основному зумовлене подорожчанням тютюнових виробів на 1,3%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% відбулося за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 1,1%.

- РЕКЛАМА-

Ціни на транспорт підвищилися на 0,5% в основному через подорожчання запасних частин на 3,7%, автомобілів на 0,5%, а також проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 0,3%.

У сфері зв’язку подорожчали послуги мобільного зв’язку на 1,0% та мобільні телефони – на 0,4%.

Послуги ресторанів та готелів зросли на 2,3%, зокрема ресторанів на 3,2%, кафе – на 3,1%, закладів швидкого харчування – на 1,5%.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні