-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Дружини воїнів в давніх строях: на Покрову у Франківську влаштовують фотовиставку з дефіле

-Реклама-spot_img
spot_img

Фотовиставка, дефіле в старовинному одязі, аукціон мистецьких робіт, ярмарок етнічних прикрас, фотозона з приміркою автентичного вбрання – все це 1 жовтня, на Покрову, у Івано-Франківському краєзнавчому музеї, пише КУРС.

Громадські організації «Дружина Воїна» та «Теплі Обійми» влаштовують святкове дійство – пропонують стати не просто глядачами, а співучасниками благодійного фотопроєкту «Крізь Віки». А донати з виставки допоможуть передати дрони військовим на передову.

Сучасні берегині у стародавніх строях: 18 дружин військових сфотографувалися у давніх строях з різних етнографічних регіонів Прикарпаття. Ці фото скомпонують у виставку, розповідає співорганізаторка, дружина воїна Тетяна Фреїшин.

Окремим елементам костюмів – більше сотні років. Усі вони – “живі”. Цей одяг – родинний скарб багатьох сімей, у яких рідні зараз також захищають Україну від російської агресії.

“Ця фотовиставка символічна – вона про те, що нам є що боронити, за що боротися. Наша культура, наша історія, наша мова, а ще звичаї і традиції – проєкт підсвічує цінності, які лежать в основі нашої свободи”, – говорить Тетяна.

- РЕКЛАМА-

А ще перевтілює – передовсім учасниць, які приміряли автентичні строї і ніби перейняли частину їхньої краси, духовного багатства. Щоби поділитися цими чарами, настроєм, емоціями, організаторки вирішили влаштувати дефіле. Демонстрація народних костюмів стане окремою виставою, що занурить і учасниць, і глядачів в атмосферу початку XX ст. Багатьом допоможе пригадати власні історії, когось спонукає віднайти зв’язок із родинними коренями. А ще продемонструє, як органічно минуле пов’язується із сучасністю. В цьому ще один сенс благодійного фотопроєкту, зазначає його ініціаторка, голова ГО “Теплі обійми” Ольга Зварич.

Проєкт "Крізь віки" - дружини військових у давніх строях

Та головне завдання – підтримати оборонців. Для того, щоби виконати їхнє прохання і зібрати необхідну суму для придбання дронів, на фотовиставці влаштують мініаукціон. На нього виставлять мистецькі речі. Серед лотів будуть картини, деякі з них спеціально створені для проєкту “Крізь Віки”.

Також виставку і дефіле супроводжуватиме тематичний ярмарок жіночих прикрас, відтворених зі старовинних зразків. Намиста, силянки, ґердани, кризи, коралі зі згардами – це неповний перелік робіт, що їх виставлять майстрині. Кожна прикраса буде в єдиному екземплярі. Всі виручені кошти спрямують на дрони.

Відкриття фотопроєкту у вівторок, 1 жовтня, о 15. 00 в Івано-Франківському краєзнавчому музеї. Експозиція триватиме два тижні – на завершення фотовиставки організаторки також обіцяють цікавинку. Поки що тримають її в секреті.

Проєкт втілюють за підтримки будівельної компанії Blago. Інформаційний партнер – журнал Лайк.

Рахунок ГО «Дружина Воїна»
Ощадбанк UA653365030000026006300239657
ЄДРПОУ 42723358
Призначення: благодійна допомога – дрони
https://send.monobank.ua/jar/S5UwuuQwC
Номер картки банки
5375 4112 2083 2708

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні