-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Воювали на боці ворога: в Івано-Франківську двом зрадникам присудили по 15 років за ґратами

-Реклама-spot_img
spot_img

По 15 років за ґратами отримали ще двоє бойовиків, які воювали в окупаційних військах на Донеччині та Луганщині.

Про це інформують в Івано-Франківській обласній прокуратурі.

Донеччанина та луганчанина визнали винними у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-1  КК України).

Прокурори в суді довели, що після повномасштабного російського вторгнення засуджені  приєдналися до складу незаконних збройних формувань та воювали  проти Сил оборони України.

- РЕКЛАМА-

Мешканець Донецька у лютому 2022 року добровільно вступив до т. зв. «3-го взводу 1-ї роти 1-го мотострілецького батальйону 11-го полку днр». Після військової підготовки його призначили на посаду командира відділення цього підрозділу.

Він готував до боїв особовий склад, здійснював охорону штабу підрозділу та евакуацію військових, чергував на блокпостах та ремонтував військові автомобілі. Також, як «оператор-навідник БПМ-1» він виконував бойові завдання, пов’язані із захопленням території України.

Бойовик брав активну участь у боях проти підрозділів Збройних Сил України в Сєвєродонецькому районі Луганської області та Покровському районі на Донеччині.

У жовтні 2023 року військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон під час боїв у селі Красногорівка Очеретянської громади Покровського району.

Інший засуджений — житель Луганщини, який воював у складі «7-ї мотострілкової роти 3-го батальйону 4 ОМСБр «2 АК НМ ЛНР».

Він виконував обов’язки «солдата» у різних видах бою та забезпечення, облаштовував на позиціях фортифікації та брав участь у бойових діях проти підрозділів українських військових.

Його протиправну діяльність припинили у червні 2023 року під час бойових зіткнень у Бахмутському районі.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні