-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

ГПВ не діють, але є дефіцит: енергетики пояснили прикарпатцям, чому слід економити електрику в години пік

-Реклама-spot_img
spot_img

Уже декілька тижнів НЕК «Укренерго» повідомляє про відсутність необхідності застосування графіків погодинних вимкнень. Проте заклик до економії електроенергії, особливо в пікові години навантаження, зберігається.

Причину, чому так, пояснили у Прикарпаттяобленерго.

За словами НЕК «Укренерго», внаслідок пошкоджень, яких зазнали великі теплові та гідроелектростанції під час російських обстрілів, українська енергосистема відчуває дефіцит потужності в години максимального споживання. Тому увечері зберігається необхідність споживати електроенергію ощадливо, не вмикаючи кілька потужних електроприладів одночасно.

Що стосується денних годин – тут ситуація інша. За останні роки в Україні суттєво зросла частка сонячних електростанцій у загальному енергобалансі. Це сталось із двох причин: кількість та потужність СЕС суттєво збільшилась, плюс частка інших видів генерації зменшилась через наслідки обстрілів. Крім того, на рівень споживання вдень суттєво впливають так звані дахові електростанції – тобто сонячні панелі, які масово встановлюють побутові споживачі та бізнес.

- РЕКЛАМА-

За таких обставин найменше навантаження на енергосистему зараз фіксується у період високої сонячної активності та ефективної роботи промислових і побутових СЕС. Тому період з 10:00 до 16:00 найкраще підходить для користування пралками, прасками, електроплитами та іншими приладами, пояснюють енергетики.

Тож енергетики просять перенести використання потужних електроприладів саме на денний час, що допоможе збалансувати енергосистему.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні